وي تصريح کرد: خانه تاريخي اعتمادي نيا که اواخر دوره قاجار احداث شده طي سالهاي اخير به تملک اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خراسان جنوبي درآمده است.
معاون صنايعدستي اداره کل ميراثفرهنگي اين استان بيان داشت: اين خانه تاريخي توسط معاونت ميراثفرهنگي خراسان جنوبي روزهاي پاياني مرمت را پشت سر ميگذارد.
انوري مقدم ادامه داد: تزئينات خانه بيشتر در نماي حياط به چشم ميخورد و شامل آجرکاريهايي متعلق به دوره پهلوي است. آجرهاي خفته-راسته که در ارتفاع پايينتر براي مقابله با رطوبت استفاده شدهاند و مانند اکثر خانههاي بيرجند اين خانه نيز دو درخت عناب دارد.
وي با اشاره به اين که ويژگيهاي خاص و منحصر به فرد خانه تاريخي اعتمادينيا در ايجاد خانه صنايعدستي مورد توجه قرار ميگيرد، اظهار داشت: اين خانه محلي براي نمايش، معرفي و برگزاري کارگاههاي مختلف خواهد بود.
اين مقام مسوول اضافه کرد: نگارخانه، نمايشگاه و کارگاههاي توليدي و آموزشي در محل خانه صنايعدستي راهاندازي ميشود.
معاون صنايعدستي اين استان با تأکيد بر اين که هدف معرفي و آموزش رشتههاي بومي و در حال فراموشي استان خراسان جنوبي در اين خانه است، افزود: تلاش ميشود به واسطه استاداني که تنها بازماندگان رشتههاي در حال فراموشي هستند، آموزش صنايعدستي به شيوه استاد شاگردي پيگيري شود.
انوري مقدم در گفتوگو با ميراث آريا اظهار داشت: اين فضا در آغاز فعاليت به صورت رايگان در اختيار هنرمندان و صنعتگران قرار ميگيرد.
وي يادآور شد: به منظور راهاندازي خانه صنايعدستي قدمهاي نخستين برداشته شده و تلاش ميشود که در کمترين زمان ممکن شاهد افتتاح اين مکان باشيم.
111/
انتهای پیام/