مردم‌شناسي از جاذبه‌هاي گردشگري روستايي است

سرپرست ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، با بيان اين مطلب بر ضرورت توسعه گردشگري روستايي در اين استان تاکيد کرد و گفت: مطالعه عامل وجودي روستاهاي استان مرکزي و بررسي نحوه شکل‌گيري و بافت‌سنتي آن‌ها مي‌تواند به عنوان يکي از جاذبه‌هاي توريسم روستايي مورد توجه علاقه‌مندان به طبيعت‌گردي و مردم‌شناسي قرار بگيرد.

رضواني با بيان اين که عمده روستانشينان استان مرکزي از طريق کشاورزي، دامپروري و گله‌داري امرار معاش مي‌کنند، اظهار داشت: با مطالعه منشا شکل‌گيري روستاها به اين نتيجه مي‌رسيم که دسترسي به آب مهم‌ترين عامل در ساخت اماکن عمومي و منازل بوده است.

وي گفت: ساختار و بافت دايره‌اي و طولي بيشتر روستاهاي استان نشان‌دهنده اين موضوع است که روستاها بافت دايره‌اي و متراکم داشته‌اند و يا به صورت طولي در مسير جريان آب چشمه، سراب و رودخانه ساخته شده‌اند.

رضواني يادآور شد: مطالعه شيوه‌هاي کاشت، داشت و برداشت محصول، شيوه‌ها و آداب و رسوم حاکم بر استفاده از منابع آب براي آبياري، توليدات صنايع‌دستي، همياري و کمک به يکديگر، مطالعه جشن‌ها و مراسم، نوع پوشش، لباس و بازي‌ها و مسابقات محلي از موضوعاتي است که براي گردشگران و محققان داخلي و خارجي بسيار جالب و جذاب خواهد بود.

اين مقام مسوول در ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي با تاکيد بر لزوم ترويج گردشگري روستايي انجمن‌هاي ميراث‌فرهنگي را مهم‌ترين ترويج‌دهندگان اين شاخه از گردشگري در استان مرکزي دانست.
/115

انتهای پیام/

کد خبر 1390092049