تشريح مهم‌ترين اهداف ساخت موزه مشترک ميراث‌فرهنگي در بجنورد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «علي کاظمي» گفت: با توجه به ظرفيت‌هاي فراوان اقتصادي، فرهنگي، تاريخي، اجتماعي، سياسي و امنيتي استان خراسان‌شمالي و همسايگي با کشورهاي آسياي‌ميانه، به نظر مي‌رسد طرح ايجاد موزه مشترک ميراث‌فرهنگي ايران و آسياي‌ميانه در شهرستان بجنورد به گسترش تعامل فرهنگي ميان ايران و کشورهاي همسايه کمک بزرگي خواهد کرد.

وي افزود: قرارگرفتن اين استان در نقطه برآيند شهرهاي با اهميت خراسان بزرگ از سمرقند و بخارا تا سبزوار، نيشابور، کاشمر و هرات يکي ديگر از دلايل توجيهي ساخت اين موزه در بجنورد است.

کاظمي اظهارداشت: همچنين تقويت پيوندهاي قومي و مذهبي درحوزه‌هاي فرهنگي، اجتماعي، مذهبي، اقتصادي، سياسي، امنيتي و دفاعي، گسترش حوزه نفوذ و اثر فرهنگ ايراني اسلامي، دستيابي به راهکارهاي منطقي به منظور تعامل هرچه بيشتر با کشورهاي همسايه خصوصا درباره شخصيت‌هاي علمي، ادبي و فرهنگي، از مهم‌ترين اهداف ايجاد اين موزه است.

وي گفت: با بيان اين که حفاظت مشترکات موجود در آسياي ميانه از جمله زبان فارسي و ميراث فرهنگي مشترک، ايجاد کانون علمي و پژوهشي، آشنايي جامعه جوان ايراني با شهرهاي تاريخي در کشورهاي آسياي ميانه و ايجاد مرکز معرفي ميراث‌فرهنگي منطقه با هدف افزايش ميزان جذب گردشگر داخلي و خارجي نيز از مهم‌ترين اهدافي است که در ايجاد اين موزه مشترک دنبال مي‌شود.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان‌شمالي اضافه کرد: اين طرح همزمان با دور چهارم سفر استاني هيات دولت به خراسان‌شمالي ارائه خواهد شد و در صورت موافقت دولت مکان‌يابي و عمليات اجرايي آن آغاز مي‌شود.

کاظمي با اشاره به امکانات اين موزه مشترک ادامه داد: موزه و پژوهشگاه بزرگ آسياي ميانه، تالار شهرهاي تاريخي از جمله سمرقند، خوارزم، بخارا، بلخ، مرو، سيجون و جيحون، همچنين تالار‌هاي ترکمن، ابوريحان، ابن‌سينا، خوارزمي، خيام، عطار و مولانا از جمله مکان‌هايي هستند که در اين موزه پيش‌بيني شده است.

به گزارش ميراث آريا، وي اظهار داشت: با اين که ساخت ماکت بناي مقبره اميرتيمور و بقعه اميراسماعيل ساماني، ساخت ماکت‌هاي بناهاي تاريخي خراسان بزرگ، معرفي ويژگي‌هاي فرهنگي و مذهبي مشترک همچون اعياد مختلف، تقويت سنت‌هاي مشترک بين ايران و کشورهاي همسايه از جمله غذاهاي سنتي، آيين‌هاي سوگواري، مجالس عروسي و معرفي جاذبه‌هاي فرهنگي و طبيعي آسياي ميانه از مهم‌ترين طرح‌هايي است که در ايجاد اين موزه مشترک ديده شده است.

کاظمي در توجيه بيشتر اين طرح خاطرنشان کرد: حجم بالاي مسافر در استان خراسان‌شمالي، موقعيت جغرافيايي شهرستان بجنورد با کشورهاي آسياي ميانه، وجود قوميت‌هاي مختلف در اين استان از جمله ترک، ترکمن، فارس، تات و کرد، دسترسي به گذرگاه‌هاي مرزي و قرار گرفتن بجنورد درحد فاصل شهرهاي مهم خراسان بزرگ از جمله نيشابور، مرو، سبزوار و سمرقند از دلايل ديگر توجيهي اين طرح است.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1390092234