امکان حبس سنگ‌نگاره‌ها وجود ندارد

«مجتبي رضواني» در گفت‌و‌گو با ميراث آريا(chtn) با يادآوري اينکه جنس اين سنگ‌ها از نوع شيل‌ است اظهار داشت: اين نوع سنگ به محض کنده شدن، خرد و نابود مي‌شوند، در واقع به شکل پولک تکه‌تکه شده و شکل اوليه خود را از دست مي‌دهند، بنابراين کندن و جابه‌جايي آن‌ها‌ امکان‌پذير و مفيد نيست.

وي با بيان اين موضوع که گاهي حضور تورهاي مسافرتي در مکان باعث تخريب برخي از سنگ‌نگاره‌ها مي‌شود، گفت: در جهت جلوگيري از آسيب‌، بهتر است فرهنگ‌سازي شده و تورهاي مسافرتي آموزش لازم را به گردشگران بدهند.

اين مقام مسوول با اشاره به جلوگيري از آسيب‌هاو دخالت‌هاي نا به جاي انساني در اين سنگ‌نگاره‌ها افزود: اين آثار تاريخي در مسير کوهستاني و توسط انسان‌ها حک شده که با طبيعت و نوع اقليم اين استان ‌سازگار است بنابراين در شرايط طبيعي آسيبي به آنها وارد نخواهد شد و به دليل حجم زياد و گستردگي منظر اين سنگ‌نگاره‌ها حفاظت فيزيکي آن‌ها با هزينه بالايي مواجه است.

وي گفت: لازم است مطالعات دقيق در خصوص نحوه حفاظت از آنها صورت بگيرد و در واقع ممانعت از دخالت نا به جاي انسان مي‌تواند اهميت بسزايي در حفظ اين سنگ‌نگاره‌ها داشته باشد.

گفتني است استان مرکزي داراي 51 منطقه شناسايي شده سنگ‌نگاره‌ است که بيست منطقه آن به ثبت ملي رسيده و از ميان اين مناطق مي‌توان به شهرستان‌هاي اراک، خمين، محلات، دليجان، کميجان، خنداب، سازند، فراهان و تفرش اشاره کرد.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 139009232