روستاي زاوين خراسان رضوي را با هنر ابريشم‌بافي مي‌شناسند

«سيد جواد موسوي» در گفت‌و‌گو با ميراث آريا (chtn)، افزود: ابريشم بافي کلات
از مهم‌ترين هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي ‌است. اين هنر در خراسان رضوي، منطقه کلات و روستاي زاوين رواج دارد.

وي با اشاره به اين که روستاي زاوين مرکز بافت ابريشم محسوب مي‌شود، اظهار داشت: اين دست‌بافته‌ ظريف ايران با تار و پود ابريشم الوان با عرض حدود 50 سانتي‌متر و طول دلخواه تا 30 متر توليد مي‌شود.

سرپرست معاونت صنايع‌دستي اين استان تصريح کرد:‌ نقوش اين نوع دست‌بافته اغلب به صورت هندسي و برجسته روي کار نمايان است.

موسوي ادامه داد: ابريشم‌ با دستگاه نساجي سنتي بافته مي‌شود و ابزار کار آن نيز همان ابزار کار نساجي سنتي است.

اين مقام مسوول با بيان اين که از موارد مصرف اين دست‌بافته مي‌توان به لبه يقه لباس و سرآستين اشاره کرد و گفت: مواد اوليه ابريشم‌بافي، ابريشم خالص رنگرزي شده است که از رنگ‌هاي گياهي و معدني بوده و ابريشم جلاي خاصي به رنگ‌ها و نقش‌ پس از بافت مي‌دهد.

وي تأکيد کرد: اين دست‌بافته در سال 1356 هجري شمسي برنده جايزه ظريف‌ترين و زيباترين دست‌بافته جهان شد و جايزه يونسکو را از آن يک زن ايران به نام «صغري کبيري» از اهالي روستاي زاوين کرد.

سرپرست معاونت صنايع‌دستي اداره کل ميراث‌فرهنگي خراسان رضوي بيان داشت:‌ مرکز مهم بافت ابريشم در استان روستاي زاوين است که البته در ساير نقاط کشور نيز انواع بافت‌هاي مشابه ابريشم صورت مي‌گيرد که هرکدام از ويژگي خاصي برخوردارند.

موسوي افزود: تفاوت اين بافته‌ها اغلب از لحاظ طول و عرض، روش نگهداري، شست‌و‌شو و انتخاب رنگ و نقوش است.

وي در پايان به ميراث آريا گفت: جذب گردشگران داخلي و خارجي به منظور بازديد از اين روستا که اکنون به عنوان يکي از روستاهاي هدف صنايع‌دستي کشور مطرح است، زمينه‌ساز رونق ابريشم‌بافي خواهد شد.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390092349