وي ويژگي ارزنده پژوهش و کاوش در نرگس تپه گرگان را کاوش و پژوهش توسط کارشناسان ميراث فرهنگي استان گلستان، دانست و افزود: اين درحالي است که تا پيش از انقلاب اسلامي کاوش ها دراين مکان باستاني توسط کارشناسان غيرايراني صورت گرفته است.
«ملک شهميرزادي» که از سرمايه هاي ملي و بين المللي در حوزه باستان شناسي است، دراين مراسم خاطر نشان کرد: گزارش کاوش هاي بي شماري در سطح کشور وجود دارند که تا کنون چاپ و منتشر نشده اند و انتشار و چاپ اين کتاب جاي بسي تقدير است که بعد از کتاب آق تپه براي دومين بار دراستان گلستان چاپ شد
وي همچنين اذعان داشت: درچاپ کتاب گزارش پاياني کاوش هاي باستان شناختي نرگس تپه دشت گرگان، تمامي اصول علمي رعايت شده و با حمايت مسئولين ميراث فرهنگي استان گلستان چاپ و منتشر گرديده است.
«ملک شهميرزادي» اظهار اميدواري کرد: با حمايت هاي مسئولين بتوانيم تاريخ وتمدن ديرينه اين سرزمين را بيش از پيش به جهانيان عرضه کنيم
همچنين سرپرست گروه اين کاوش در اين مراسم گفت: زماني که کار کاوش درنرگس تپه (دشتي درفرودگاه گرگان ) درسال 85 آغاز شد با ياري و همکاري همگاني مواجه شد و بخشي از گذشته اين مرز وبوم از دل خاک بيرون کشيده شد و اکنون نيز با همت وتلاش جمعي از کاوشگران ،گزارش اين کاوش منتشرو رونمايي شد
«قربانعلي عباسي» مولف اين کتاب، افزود: اين کتاب در 12 فصل نظير پيشينه پژوهشهاي باستان شناسي در دشت گرگان، دشت گرگان، نرگستپه، لايه نگاري، الگوي استقرار محوطههاي دوره نوسنگي تا دوران اسلامي در دشت گرگان و... چاپ شده و مشتمل بر 282 صفحه است.
وي اذعان داشت: اين کتاب از سوي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گلستان - موسسه آموزش عالي گلستان و موسسه گنجينه نقش جهان منتشر شده است
«عباسي» خاطر نشان کرد: ميراث فرهنگي، تلاش مي کند با مطالعه و پژوهش نسبت به حفظ مواريث ارزشمند اين سرزمين همت گمارد.
دراين مراسم ،که در موسسه آموزش عالي گلستان برگزار شد، فيلمي از کاوش هاي باستان شناختي در نرگس تپه دشت گرگان نيز پخش شد و آثار وکشفيات اين کاوش در نمايشگاهي به نمايش درآمد.
نرگس تپه، تپه اي بيضي شکل در فاصله 7 کيلومتري شمال غربي شهر گرگان است که از آنجا مي توان شهر تاريخي گرگان که روزگاري استراباد ناميده مي شود را بر روي کوهپايه هاي بلند البرز مياني ديد. کاوش بر روي نرگس تپه نشان مي دهد اين تپه از دوره پيش از تاريخ؛ محل زندگي انسان ها بود که تا دوره ايلخاني تداوم داشت چنانچه کوره آجرپزي عصر ايلخاني در يکي از ترانشه ها پيدا شد.
نرگس تپه گرگان در سال 1353 توسط هيئت ژاپني شناسايي شد و در سال 1383 گمانه اي به منظور تعيين حريم گمانه زني و کاوش در اين محل در سال 1385 به سرپرستي «قربانعلي عباسي» انجام شد.
/119
انتهای پیام/