ايجاد زيرساختهاي گردشگري و امکانات لازم با همکاري مسوولان محلي و نهادهاي مربوط ميتواند شرايط را براي حضور گردشگران در اين روستاي منحصر به فرد تاريخي فراهم کند.
اين روستا در تنگه کوه دشتک در شمال منطقه درودزن قرار دارد و داراي آب و هواي معتدل در بهار و تابستان و هواي سرد در پاييز و زمستان است.
روستاي ياد شده از قديميترين روستاهاي استان فارس است که بقايايي از دوران هخامنشيان نيز در آن يافت شده و شکلگيري اين روستا بر اساس يافتههاي تاريخي به قرن 7 هجري قمري باز ميگردد.
مردم اين روستا به زبان فارسي و لهجه دشتکي صحبت ميکنند و بر اساس سرشماريهاي انجام شده اين روستا افزون بر 2 هزار و 300 نفر جمعيت دارد.
روستاي دشتک در منطقهاي کوهستاني قرار دارد و بافت کالبدي آن به تبعيت از منطقه کوهستاني داراي شيب و به صورت پلکاني است؛ از اين رو ميتواند مورد توجه گردشگران قرار بگيرد.
خانههاي قديمي اين روستا از خشت و گل ساخته شده و با چينش پلکاني جلوهاي زيبا به اين روستا دادهاند. روستاي دشتک همچنين داراي آب و هواي معتدل، پوشش جنگلي، باغهاي وسيع، چشمهساران فراوان، آبشارهاي زيبا و مناظر طبيعي دلنواز است.
روابط عمومي اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان فارس همچنين اعلام کرد: درخت کهنسال چنار اين روستا که هسته اوليه شکلگيري آن است، پيشينهاي 4هزارساله دارد و از قديميترين درختان ايران به شمار ميآيد.
راهپله قديمي اين روستا که هزار و 200 پله دارد نيز از ديگر موارد ديدني در اين روستاست. اين راهپله که «کتل» نام دارد ارتباط روستا با مناطق پاييندست را برقرار ميکند.
در روستاي دشتک همچنين 6 آسياب قديمي وجود دارد که در گذشته مورد استفاده مردم قرار ميگرفته و نشانگر بافت تاريخي اين روستاست.
چشمههاي معدني خنار، نهروم، مرشدي، آبگري، دهگاه، دره و آبگرمي که آبهاي معدني و شفا بخش دارند از ديگر ديدنيهاي اين روستاست.
گيوهبافي، گليمبافي و قاليبافي نيز از صنايعدستي اين روستاست که مورد توجه گردشگران قرار دارد.
موسيقي محلي مردم اين روستا که مورد توجه گردشگران است با ني نواخته ميشود و نغمههاي محلي و شوشتري در بين اين مردم رواج دارد.
روستاي دشتک در ۸۰ کيلومتري شمال شيراز قرار دارد و از طريق شهرستان مرودشت و بخش کامفيروز دسترسي به آن امکانپذير است.
/115
انتهای پیام/