فيروزآباد نقش‌برجسته رنگي ندارد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اين اداره کل «عبدالرضا نصيري» گفت: در فيروزآباد نقش‌برجسته رنگي وجود ندارد و طرح اين مسائل غيرکارشناسي است.

وي افزود: موضوع اثررنگي در فيروز آباد مربوط به کشف يک تابلوي گچي رنگي مربوط به دوره ساساني است که در عمليات پژوهش در شهر گور فيروزآباد به دست آمده است.

معاون ميراث‌فرهنگي فارس تصريح کرد: عدم معرفي اين اثر نيز از سر بي‌توجهي نبوده بلکه بازديد گردشگران از محلي که اين تابلوي گچي در آن واقع شده ممکن نيست و از سويي احتمال از بين رفتن اثر در صورت قرارگرفتن در معرض مستقيم هوا وجود دارد. هم اکنون از دو بعد تکنيکي و نظري موضوع جابه‌جايي و انتقال تابلو به يک فضاي موزه‌اي مناسب در دست بررسي است و اظهار نظر در خصوص ابعاد تخصصي موضوعات اين‌چنيني نياز به تامل بيشتري دارد.

وي طرح موضوع بي‌توجهي به آثار تاريخي فيروزآباد را به ويژه در سال 1390 که اقدامات برجسته‌اي در زمينه حفاظت و مرمت آثار شاخص اين شهرستان صورت گرفت، نادرست خواند و گفت: اجراي پروژه‌هاي مرمت سه اثر شاخص اين شهرستان از جمله کاخ اردشير بابکان، قلعه دختر و منار شهر گور از مهم‌ترين اين اقدامات بوده است.

معاون ميراث‌فرهنگي فارس خاطرنشان کرد: پروژه مرمت قلعه‌دختر شامل مرمت بدنه خارجي نماي ضلع شمالي، مرمت ضلع شمالي گنبد خانه، مرمت ضلع غربي گنبد خانه، بسترسازي و سنگ‌ چيني ضلع شمالي گنبد، مرمت رخ بام، دوخت و دوز شکاف‌ها و ايجاد پوشش حفاظتي بخشي از سقف بنا و استحکام‌بخشي و نجات‌بخشي مناره از خطر ريزش، ايجاد ديوار محافظ به منظور جلوگيري از هوازدگي مصالح پي و صخره سنگي بستر قلعه در ضلع شمالي و اجراي کاهگل بخشي از پشت بام مرمت درگاه‌هاي ضلع شرقي و غربي، ساماندهي محوطه بنا، مرمت ضلع شمالي ايوان قلعه، ساماندهي محوطه کمپ قلعه، نصب تابلوهاي بنا با اختصاص اعتباري بالغ بر 600 ميليون ريال به پايان رسيد.

وي در پايان خواستار حمايت‌هاي مادي و معنوي مسوولان و مردم از ميراث‌فرهنگي شد و گفت: با تشويش اذهان عمومي بهبودي حاصل نخواهد شد و تنها در سايه تعامل، همدلي و همکاري مي‌توان به نتيجه مطلوب دست يافت.
/119

انتهای پیام/

کد خبر 1390092920