مستند نگاري سنگ‌نگاره داريوش

«حسين راعي» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) افزود: ويژگي بي‌مانند اين سنگ‌نگاره و نيز فرسايش تدريجي آن لزوم برداشت و مستندنگاري اين اثر تاريخي با جديدترين روش‌هاي علمي روز با دقت بسيار بالا را نمايان مي‌سازد.

اين مقام مسوول تصريح کرد: براي رسيدن به اين هدف تنها امکان موجود در جهان، برداشت و مستندنگاري اين اثر تاريخي با استفاده از اسکنر نوري است.

وي اظهار داشت: اين سنگ‌نگاره با استفاده از اسکن نوري در مراحل زماني گوناگون به صورت سه‌بعدي اسکن مي‌شود و پس از محاسبات و انجام کارهاي رنگ‌پردازي و ترکيب کامل با عکس‌هاي رقومي گرفته مي‌شود تا به‌ صورت يک مدل سه بعدي کامل با بافت طبيعي پردازش شود.

راعي افزود: در برداشت به وسيله اسکن نوري نيازي به نشانه‌گذاري روي اثر نيست، همچنين بدين‌وسيله از آسيب‌رساني احتمالي به اثر در زمان برداشت جلوگيري مي‌شود. اين روش بهترين و دقيق‌ترين روش موجود در جهان براي تهيه مدل سه بعدي و همانندسازي (مولاژ) است.

به گزارش ميراث آريا اين مقام مسوول يادآور شد: با اين روش امکان تحقيق و نيز آسيب‌نگاري تنها با استفاده از حجم سه بعدي و بدون نياز به دسترسي به اثر در هر مکاني ايجاد مي‌شود و محققان در سراسر جهان مي‌توانند تنها با در اختيار داشتن فايل‌هاي سه بعدي به تحقيق در مورد اثر بپردازند. علاوه بر اين، اثر اسکن شده به صورت سه بعدي تبديل شده و براي هميشه ثبت و مستندنگاري مي‌شود.

وي خاطرنشان کرد: اين روش از حدود 5 سال پيش در بسياري از کشورها و موزه‌هاي جهان در حال انجام است و امکان ساخت همانند هر شي اسکن شده در آينده با مصالح متفاوت را ممکن مي‌سازد.
راعي گفت: از ويژگي‌هاي ديگر اين روش مي‌توان به برداشت سه بعدي با دقت 1/0 ميلي‌متر و نيز امکان استفاده از دستگاه‌هاي پنج‌محوره CNC براي همانندسازي (مولاژ) سنگي و يا مصالح ديگر اشاره کرد.

/119

انتهای پیام/

کد خبر 1390092955