وي به تشکيل کانوني براي گردهمايي باستانپژوهان اشاره کرد و گفت: به منظور تعامل پژوهشي و مطالعاتي و همچنين انتقال اطلاعات به نسلهاي آينده، وجود چنين تشکيلاتي يک ضرورت اجتنابناپذير است و سازمان ميراثفرهنگي از اجراي طرح مذکور حمايت ميکند.
معاون رئيسجمهور بر مستندنگاري و ضبط مطالعات ديرينهشناسي تاکيد کرد و گفت: حفظ اطلاعات و تحقيقات پژوهشي تا جايي اهميت دارد که بايد تمامي تحقيقات باستان پژوهان به دقت ثبت و ضبط شود نه اينکه با درگذشت يک باستانشناس داشتههاي او نيز در زير خاک دفن شود.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ادامه داد: حتي اگر محققي فرصت و اراده نوشتن مطالعات خود را نداشت بايد فضايي فراهم شود تا با ثبت و ضبط آنچه در طول سالها کنکاش در قالب تجربه گرانقدر آموخته؛ اطلاعات ارزشمند وي براي آيندگان حفظ شود.
معاون رئيس جمهور تاکيد کرد: باستانشناسان گروهي مرجع و متخصص محسوب ميشوند که در حوزه فرهنگ عمومي کمتر به آنها توجه شده است و در کنار اين موضوع بايد در سيستم آموزش عالي کشور همتي جمعي شکل گيرد و از تحقيقات، پژوهشها و رسالههاي دکتراي دانشجوياني که در اين حوزه تحقيق کردهاند، حمايت کافي انجام شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري حوزه باستانشناسي را موضوعي استراتژيک در دنياي مدرن امروز دانست و افزود: کشورهاي توسعه يافته، ديرينهشناسي را ضرورتي مهم و استراتژيک ميدانند و بايد توجه داشت اين تخصص در پيوست تاريخي و کشف حلقههاي مفقوده تمدني نقش مهمي دارد.
«احمدزاده» ادامه داد: در واقع باستانشناسي در هويت يک جامعه نقش ماندگاري دارد و آنچه موجب اهميت بيشتر اين حوزه ميشود رابطه باستانشناسي با موضوع انسانشناسي در ادوار تاريخ است.
معاون رئيسجمهور با تاکيد بر پررنگتر شدن حضور باستانپژوهان در حوزههاي مختلف اطلاعرساني گفت: علم باستانشناسي رازگشايي و کشف حقايق بشري است به همين خاطر مسووليت اصلي آن بر عهده خود باستانشناسان است چرا که آنان ميراثبانان واقعي جامعه هستند.
/102
انتهای پیام/