وي افزود: سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در اجراي ماده يک قانون الحاق جمهوري اسلامي ايران به کنوانسيون بينالمللي حفظ ميراث ناملموس و اجراي ماده 12 اين کنوانسيون توانست اين آثار را به ثبت ملي برساند.
مديرکل ميراثفرهنگي قزوين با اشاره به تنوع صنايعدستي و هنرهاي سنتي در استان قزوين اظهار داشت: اين استان با توجه به شرايط جغرافيايي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي از گذشته جايگاه ويژهاي در کشور داشته و داراي هنرهاي متنوعي است که در متون تاريخي مختلف از آن بسيار نام بردهاند.
بيرانوند تصريح کرد: درحال حاضر نيز هنرهاي سنتي موجبافي با شماره ثبت 184، پنبافي درهالموت با شماره ثبت 186، زرهبافي با شماره ثبت 188، مهارت در ساخت چنگ ايران باستان با شماره ثبت190 از آن جمله است که توانستيم با احيا، نگهداري و آموزش اين هنرها را در فهرست آثار معنوي کشور به ثبت برسانيم.
وي در گفتوگو با ميراث آريا يادآور شد: با ثبت هنرها و صنايعدستي اصيل استان اين اداره کل نياز به همکاري دستگاههاي مرتبط براي حفظ و احياي آنها با توجه به قوانين و مقررات دارد که اميدواريم با اين همراهي شاهد رونق و شکوفايي صنايعدستي و هنر سنتي در استان قزوين باشيم.
اين مقام مسوول خاطرنشان کرد: ثبت ملي اين رشتهها به معناي حفظ آن به نام استان قزوين است و استان ديگري نميتواند رشته مذکور را به نام خود ثبت کند.
111/
انتهای پیام/