23 اثر ارزشمند در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد

سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اين اداره کل در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) پس از اعلام اين خبر افزود: در ادامه روند ثبت آثار برجسته استان در زمينه‌هاي تاريخي، طبيعي و ميراث معنوي در چهارمين همايش شوراي عالي سياست‌گذاري ثبت 23 اثر ديگر خراسان‌رضوي داراي ارزش ثبت شناخته شد و در فهرست آثار ملي کشور قرار گرفت.

«حسين عباس‌زاده» گفت: اين آثار در 2 مرحله ابتدا در شوراي ثبت استاني مطرح و پس از تاييد اوليه پرونده ثبتي براي دومين‌بار در کميته تخصصي با حضور کارشناسان کشوري ارائه شد که شايستگي طرح آن‌‌ها در چهارمين همايش شوراي عالي ثبت و به تاييد رسيد.

وي يادآور شد: آثاري که در همايش شوراي عالي سياست‌گذاري به ثبت رسيده شامل 9 بناي تاريخي، 8 تپه و محوطه ارزشمند، 4 اثر طبيعي، و 2 ميراث معنوي بوده است.

سرپرست معاونت ميراث فرهنگي استان افزود: در ميان بناهاي ثبت شده آب‌انبار، آس‌آباد، آسياب، حمام قديمي، حوض انبار، مسجد، قلعه و خانه قديمي وجود دارد که آثار طبيعي ثبت شده نيز در شهرستان‌هاي کلات، چناران، گناباد، بردسکن واقع شده‌اند.

عباس‌زاده گفت:‌ همچنين در اين همايش 2 اثر معنوي استان با موضوعات آيين نقاره‌زني در حرم مطهر امام رضا(ع) و مديريت بومي تقسيم آب قنات‌هاي کاخک گناباد در فهرست ميراث ناملموس کشور به ثبت رسيد.

وي در پايان يادآور شد: آثار به ثبت رسيده استان نيز در موضوع تپه و محوطه‌ها که در شهرستان‌هاي زاوه، تربت‌حيدريه، قوچان، جوين و کلات واقع شدند و متعلق به فاصله زماني از هزاره دوم قبل از ميلاد تا قرون مياني اسلامي مي‌باشند.

چهارمين همايش شوراي عالي سياست‌گذاري ثبت ميراث فرهنگي، طبيعي و معنوي از تاريخ پنجم تا هشتم دي‌ماه سال جاري در جزيره قشم برگزار شد.
119/

انتهای پیام/

کد خبر 139010147