وي در اين جلسه که کارگردان و عوامل توليد اين فيلم نيز حضورداشتند، اظهار داشت: سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري حضور هرچه بيشتر در رسانه ملي و برقراري ارتباط هر چه بهتر با کارگردانان و نويسندگان را به طور جدي پيگيري ميکند و بر اين اساس امسال در جشنواره بينالمللي فيلم فجر نيز حضوري پررنگ خواهد داشت.
شريفي گفت: تا کنون فيلمهاي مستندي مانند دستهاي هگمتانه و دست آفريدهها با موضوع ميراثفرهنگي و صنايعدستي توليد شده و در جديدترين اقدام سازمان ميراثفرهنگي براي معرفي هرچه بهتر آيينها و مراسم گوناگون مناطق مختلف کشور فيلم مستند «لنج سازي در بندر لافت» به زودي توليد و پخش خواهد شد.
وي افزود: سازمان ميراثفرهنگي با هدف معرفي قابليتهاي ميراثفرهنگي و تاريخي کشور گامهاي مهمي را در حوزه توليد فيلمها و سريالهاي مستند و غير مستند برداشته است.
شريفي با تشريح اين موضوع گفت: امسال همزمان با برگزاري سيامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر کارشناسان و داوراني از سوي سازمان ميراثفرهنگي براي انتخاب فيلم برتر درحوزه ميراثفرهنگي در اين جشنواره حضور پيدا خواهند کرد.
وي افزود: فيلمي که از سوي اين کارشناسان و داوران در سيامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر انتخاب خواهد شد به عنوان يک فيلم الگو در حوزه ميراثفرهنگي تلقي ميشود.
سرپرست روابط عمومي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با اشاره به تعامل اين سازمان با کارگردانان بومي در استانهاي مختلف کشور نيز گفت: اين سازمان با تعدادي از کارگردانان، توليد کنندگان و نويسندگان فيلمها و سريالهاي مستند و غير مستند در استانهاي مختلف کشور نيز ارتباط و تعامل برقرار کرده که يکي از نتايج برقراري اين ارتباطات توليد فيلم مستند لنج سازي در بندر لافت است.
شريفي افزود: ارتباط هرچه بيشتر سازمان ميراثفرهنگي با کارگردانان، نويسندگان و توليدکنندگان و حضور پررنگ اين سازمان در رسانه ملي باعث معرفي هرچه بهتر و بيشتر ظرفيتهاي فرهنگي و تاريخي ميشود.
مديرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احيا ميراث معنوي و طبيعي کشور نيز در اين نشست خبري با اشاره به ثبت جهاني پرونده آيين لنج سازي و دريانوردي گفت: در واقع ما تنها يک پرونده را به ثبت جهاني نرسانديم بلکه زبان، آيين، دانش و صنايع دستي منطقه خليج فارس ثبت جهاني شد.
«آتوسا مومني» افزود: پرونده آيين لنج سازي و دريانوردي يک پرونده زنجيره اي است که به ثبت جهاني رسيد.
وي با اشاره به اهميت توليد فيلم مستندي با موضوع لنج سازي افزود: در اين فيلم علاوه بر لنج سازي، آيينها و مراسم گوناگون مردم منطقه، گويش بومي مردم و صنايعدستي نيز معرفي ميشوند.
مومني به توجه جدي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري به حفظ و پاسداري از مواريث تاريخي و فرهنگي کشور اشاره کرد و گفت: از آنجائيکه حفظ فرهنگهاي قوميتهاي مختلف و اتحاد ملي از اهميت بالايي در کشور برخوردار است سازمان ميراثفرهنگي توجه ويژهاي به مسايل مرتبط با اقوام مختلف ايران دارد و پروندههايي که ثبت ملي يا جهاني ميشوند با تکيه بر فرهنگ و آيين قوميتهاي مختلف است.
«داود سماواتي يار» تهيه کننده اين فيلم مستند نيز در اين نشست خبري گفت: اين فيلم به همت معاونت امور استانهاي صدا و سيماي مرکز خليج فارس و با مشارکت و همراهي منطقه آزاد قشم با ساختاري شاعرانه توليد شده و مدت زمان آن 52 دقيقه است.
وي با اشاره به برگزاري سيامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر يادآور شد: از سوي سازمان ميراثفرهنگي کشور پيشنهاد شده در اين جشنواره يک سيمرغ بلورين نيز براي اهدا به بهترين فيلم از نگاه هويت ملي ،سينماي ملي در حوزه ميراث فرهنگي تهيه شود.
سماواتي يار خاطر نشان کرد: امسال در سيامين جشنوراه بينالمللي فيلم فجر 65 فيلم ارايه خواهد شدکه ميتوان از اين ميان بهترين فيلم از نگاه هويت ملي، سينماي ملي در حوزه ميراثفرهنگي را انتخاب و به آن جايزه داد.
/108
انتهای پیام/