پيچيدگي‌هاي عصر مفرغ حل مي‌شود

«حسنعلي شهرکي» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) ضمن اعلام آغاز سومين فصل کاوش در تپه صادق شهرستان زابل اظهار داشت: منطقه جنوب سيستان از ديرباز شاهد انجام کاوش‌هاي باستان‌شناسي در منطقه بوده است.

اين مقام مسوول يادآور شد: محوطه باستاني شهر سوخته از مهمترين و شاخص‌ترين محوطه‌هاي دوران آغاز تاريخي، اطلاعات بسيار گرانبهايي در ارتباط با چگونگي استقرارهاي انساني در هزاره چهارم و سوم قبل از ميلاد در اختيار ما قرار داده است و انجام پژوهش‌ بر روي يافته‌هاي آن مي‌تواند به حل بسياري از پيچيدگي‌هاي عصر مفرغ کمک کند.

«شهرکي» تصريح کرد: تپه صادق محوطه‌اي بيضي شکل به ابعاد 200 در 150 متر است، که در 75 کيلومتري زابل قرار گرفته است. حداکثر ارتفاع آن 6 متر از سطح زمين‌هاي هموار اطراف مي‌باشد و از تپه‌هاي اقماري جنوب شهر سوخته محسوب مي‌شود.

وي افزود: در اين فصل از حفاري يک ترانشه به ابعاد 5.5 و دو ترانشه به ابعاد 2.3 در سطح اثر قرار خواهد گرفت.

اين مقام مسوول گفت: از جمله آثاري که از حفاري‌هاي سال‌هاي قبل در اين تپه بدست آمده، مي‌توان به سفال‌هاي نخودي، قرمز و گاها خاکستري، پيکرک‌هاي مختلف انساني و حيواني، جوش‌هاي کوره اشاره کرد.

مديرکل ميراث فرهنگي سيستان و بلوچستان ادامه داد: اين بررسي و کاوش توسط گروه باستان‌شناسي دانشگاه سيستان و بلوچستان و به منظور آموزش دانشجويان مقطع کارشناسي انجام مي‌شود.

وي در پايان تصريح کرد: کاوش در تپه مذکور در حال انجام است و تا تاريخ 5/11/90 ادامه خواهد يافت.
/119

انتهای پیام/

کد خبر 1390102221