خراسان جنوبي: تالار آيينه‌خانه از جذابيت‌هاي ويژه باغ اکبريه است

«حميد حلاجي‌مقدم» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) افزود: باغ و عمارت اکبريه در گذشته هسته مرکزي روستاي اکبريه بوده است.

وي تصريح کرد: اين مجموعه با کاربري مسکوني ـ حکومتي طراحي و ساخته شده که مساحت باغ و بناهاي وابسته به آن در زميني به 5/3 هکتار است و کوشک آن در 2 طبقه مجزا با زير بناي حدود 6 هزار و400 متر مربع مربوط به دوره‌هاي زنديه تا اوايل دوره پهلوي طراحي و ساخته شده است.

اين مقام مسوول يادآور شد: اين مجموعه داراي اجزايي نظير حصار، سردر ورودي، عمارت اصلي، فضاهاي خدماتي،‌ باغ و قنات است.

حلاجي‌مقدم اظهار داشت: عمارت اصلي در بخش مرکزي قرار گرفته و نسبت به ديگر بخش‌ها از تقارن و تناسب جالب توجه و ويژه‌اي برخوردار است.

مديرکل ميراث فرهنگي خراسان جنوبي يادآور شد: ساختمان مذکور 2 طبقه است که شاخص‌ترين بخش‌هاي آن تالار آيينه‌خانه، اتاق مرکزي و گنبد کلاه‌فرنگي به شمار مي‌آيند.

وي گفت: گونه‌هاي گياهي سازنده باغ از تنوع مطلوبي برخوردار است، وجود انبوهي از درختان غيرمثمر همچون کاج با قدمتي بيش از يک‌صد سال و تنوعي از درختان سرو در کنار درختان مثمر نظير پسته و انار و همچنين درختچه‌هايي مانند رز، گل‌محمدي، بوته‌ها و گل‌هاي فصلي نتيجه اين امر است.

حلاجي‌مقدم در پايان افزود: مجموعه باغ و عمارت اکبريه به کمک «اسدالله علم» براي راه‌اندازي موزه وقف آستان قدس رضوي شده است و هم‌اکنون موزه‌هاي باستان‌شناسي و مردم‌شناسي بيرجند در اين باغ قرار دارد.
119/

انتهای پیام/

کد خبر 1390102719