مازندران: امامزاده عبدالله هزار جريب، شگفت‌انگيزترين گورستان دوره اسلامي

«علي ماهفروزي» در گفت‌و‌گو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين مطلب افزود: در داخل اين بنا،‌ صندوق‌ مستطيل شکلي وجود دارد که مزين به منبت‌کاري‌هاي گياهي و هندسي‌ ‌و ‌آيات قرآني‌‌ است ‌که نظر هر بازديدکننده‌اي را به خود جلب مي‌کند.

وي وسعت اين گورستان را حدود 2 و نيم هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: وجود هزاران سنگ قبر ايستاده‌ تراشيده شده از جنس سنگ‌هاي صخره‌اي و مزين به علايم مختلف‌، نماي زيبا و شگفت‌انگيزي از فاصله يک کيلومتري به اين گورستان تاريخي بخشيده است.

اين مقام مسوول با اشاره به اينکه امامزاده عبدالله و گورستان پيرامون آن، در يک محور طبيعي بسيار زيبا واقع شده افزود: وجود چشمه‌ها، آبشارها، کوهستان‌هاي مه گرفته و نيز چندين خانه تاريخي متعلق به دوره قاجار با گچبري و آينه‌کاري‌هاي بي‌نظير در مسير اين گورستان،‌سالانه نظر بازديد‌کنندگان بسياري را به خود جلب مي‌کند.

وي با بيان اين موضوع که امامزاده عبدالله از نوادگان امام موسي کاظم بوده، تصريح کرد: پيش‌بيني مي‌شود که اين محوطه که بيشتر شبيه به يک موزه‌ سنگ است از وسعت بيشتري برخوردار باشد، زيرا در سال‌هاي اخير در ميان خانه‌هاي روستاي مجاور اين گورستان‌، با سنگ قبرهايي با ويژگي‌هاي سنگ‌هاي موجود در گورستان مواجه شده‌ايم.

ماهفروزي در پايان بيان داشت: مسافران نوروزي ،‌پس از ورود به اين ‌مکان، حداقل دو روز از وقت خود را به ‌مشاهده جاذبه‌هاي تاريخي و طبيعي اين محوطه اختصاص مي‌دهند.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390102917