وي تصريح کرد: کاخ گلستان يکي از برجستهترين و تأثيرگذارترين بناهاي تهران از نظر سياسي، اجتماعي، فرهنگي در ايران محسوب ميشود که بستر آن از زمان صفويه آغاز و در دوره زنديه، قاجار و پهلوي ادامه مييابد، اين بنا نه تنها يک مجموعه حکومتي، اقامتي و تفريحي بوده بلکه مرکز آفرينشهاي هنري و خواستگاه مکتب معماري تهران در ايران و جهان در عرصه تحولات جديد جهان محسوب ميشود، به طوري که اين کاخ اولين استاديوي فيلمبرداري،اولين عکاسخانه ايران و مکان گردهمايي هنرمندان بنام آن دوره ايران است.
معاون رئيسجمهور تصريح کرد: يکي از ارزشهاي هنري- فرهنگي و اجتماعي کاخ گلستان وجود آثار ارزشمند از هنرنمايي زنان اين دوره در عصر هنر، خوشنويسي و کتابت است که اين آثار خود گنجينهاي منحصر و داراي ارزش کاخ گلستان محسوب ميشود، مجموعهاي که به دليل ماندگاري و جامع بودن هنر و معماري بي بديل دوره قاجار به موزه دوران قاجار در جهان مشهور است.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: کاشيکاريهاي کاخ گلستان هم از نظر تنوع موضوعي و هم از نظر تنوع ساخت و ترکيب مواد و مصالح در کنار ديگر هنرهاي ظريف وابسته به معماري براي اولينبار در هنر و معماري ايران و جهان ترکيب بسيار جذاب و باشکوهي را خلق نموده که قبل و بعد از آن در جهان بي همانند است.
مهندس موسوي پرونده ميمند را دومين منظر فرهنگي نامزد ثبت جهاني ايران در يونسکو دانست و افزود: منظر فرهنگي ميمند يکي از مجتمعهاي زيستي کمنظير اسکان بشر در جهان است که در زمره فضاهاي دستکند و صخرهاي قرار داشته و تا به امروز زندگي در آن پايدار و جاري است.
وي ادامه داد: اين منظر فرهنگي نمونهاي از نبوغ خلاقانه بشر در ارتباط و تعامل با طبيعت پيرامونش است، ضمن اينکه طبيعت متنوع و بکر منطقه، شيوه معيشت نيمه کوچنشيني سه مرحلهاي و فضاهاي معماري بکر و بومي متنوع شکل گرفته در سه بخش ميمند دستکند، آغولها، آباديها اين منظر فرهنگي را به نمونهاي درخور توجه و بسيار ارزشمند تبديل کرده است.
معاون رئيسجمهور خاطرنشان کرد: سنتهاي زنده، آداب و رسوم و فرهنگ زندگي و تعامل با طبيعت مردمان ميمند که ريشه در هويت ديرينه آنها دارد، معنا دهنده تمامي منظر فرهنگي بوده که همين موضوع اين منطقه را به يکي از بينظيرترين و کهنترين مراکز زيست تبديل کرده است.
وي در پايان تاکيد کرد: با ثبت جهاني کاخ گلستان و منظر فرهنگي ميمند گامي مؤثر و اثرگذار در جهت معرفي داشتههاي فرهنگي و معنوي کشور برداشته ميشود. ميراثي که در طول تاريخ نسل به نسل حفظ شده و ميبايست آن را با تمام زيباييها به جهانيان معرفي کرد.
/102
انتهای پیام/