مسجد کبود تبريز، ملقب به فيروزه اسلام

‌»تراب محمدي» در گفت وگو با ميراث آريا(chtn) با اشاره به کتيبه برجسته پر نقش و نگار سر در مسجد کبود يا ‌عمارت مظفريه افزود: در متن اين کتيبه که قبلا روکش طلايي داشته ‌نام «نعمت‌الله‌ بن ‌محمد‌البواب»، خطاط و‌ طراح نقوش آن و نام جهانشاه درج شده است.

محمدي با يادآوري ‌بازسازي گنبد‌ شبستانها در سال‌‌هاي ‌52 تا 54 ادامه داد: ‌اخيرا نيز مرمت تکميلي ساختمان، محوطه‌سازي و اجراي بخشي از نقوش داخلي انجام پذيرفته و با توجه به محوطه بزرگ و سرسبزي که ايجاد شده ‌‌مورد استقبال بسياري از مسافران‌ نوروزي قرار گرفته است.

وي با اعلام اين مطلب که شبستان کوچک اين مسجد‌ به عنوان مکاني خصوصي به کار مي‌رفته، ادامه داد: اين شبستان ‌در سمت جنوبي بنا واقع شده و با قطعات سنگ مرمر‌ ازاره‌بندي شده، آيات قرآني نيز به خط زيباي ثلث‌، به صورت برجسته زينت‌بخش‌ اين سنگها‌ است.

اين مقام مسوول کاشي‌کاري‌هاي اين مسجد را در نوع خود کم نظير اعلام کرد و اظهار داشت: اين کاشي‌ها به رنگ لاجوردي و اغلب در قطعات شش ضلعي کار شده ‌و تمام سطح سقف آن زرنگار (نقاشي با آب‌طلا) ‌است.

وي گفت: آرامگاه جهانشاه و نزديکان وي در انتهاي شبستان کوچک در داخل سرداب ‌است که براي دسترسي به آن بايد چند پله را به سمت داخل سرداب در زير زمين طي کرد.

بناي تاريخي، مذهبي مسجد کبود از آثار ارزشمند دوره قراقويونلو، به دستور «جهانشاه بن يوسف» از فرمانروايان سلسله قراقويونلو‌ بنا شده و ساختمان آن با استناد به کتيبه برجسته سردرب آن در سال 870 هجري قمري به اتمام رسيده است.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390110956