وي اظهار داشت: از زمان پيدايش نفت در ايران در 100 سال پيش برنامهريزيها براي کاهش اتکاء به درآمدهاي نفتي انجام شد اما بنا به دلايلي اين برنامهريزيها هرگز به مرحله عملياتي شدن نرسيد.
مهندس موسوي گفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي کاهش اتکاء به درآمدهاي نفتي به صورت جدي مطرح شد که البته بحرانهاي سالهاي اول انقلاب و بعد از آن جنگ تحميلي باز هم فرصت عملياتي شدن اين برنامهريزيها را نداد.
وي گفت: اما بعد از پايان جنگ و خصوصاً در دولت نهم و دهم تلاشها براي کاهش اتکاء به درآمدهاي نفتي به صورت جدي دنبال شد و يکي از بهترين راهکارها جايگزيني صنعت گردشگري به جاي صنعت نفت است.
وي ادامه داد: در همين رابطه لايحه بودجه تنظيم شده طي چند سال اخير از سوي دولت تنظيم شده نشاندهنده کاهش اتکاء به درآمدهاي نفتي است.
برنامهريزي براي اجرايي شدن لغو رواديد
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري افزود: به طور حتم بهترين صنعتي که ميتواند جايگزين صنعت نفت شود گردشگري است و در صورتي که بتوانيم موفق به جذب 20 ميليون گردشگر خارجي شويم به معني اين است ميتوان درب چاههاي نفت را بست.
وي خاطر نشان کرد: در همين ارتباط برنامهريزيهاي جدي از سوي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري تدوين شده که يکي از آنها تلاش براي عملياتي شدن موضوع لغو رواديد با 60 کشور خارجي است.
وي خاطر نشان کرد: در همين زمينه توافقهاي اوليه با وزارت امور خارجه انجام شده است.
معاون رئيسجمهور در پاسخ به پرسشي درباره سفر کارتهاي ملي نيز گفت: پيش از اين پس از توافق با بانک سپه 3 ميليون و 300 هزار کارت تحت عنوان سفر کارت ملي در اختيار عموم مردم قرار گرفته بود.
وي افزود: با توافقهاي صورت گرفته با بانک سپه استفاده از اين سفر کارتها تا پيش از نوروز سال 91 فراهم خواهد شد.
پيشبيني افزايش 30 درصدي سفرهاي نوروزي
معاون رئيسجمهور همچنين با اشاره به فرارسيدن سال جديد در خصوص سفرهاي نوروزي نيز گفت: پيشبيني ما اين است که سفرهاي نوروزي امسال با رشد 25 تا 30 درصدي رو به رو خواهد بود.
وي افزود: به طور حتم همزمان با رشد سفرهاي نوروزي شاهد افزايش بازديد عموم مردم از اماکن تاريخي، تفريحي و گردشگري در شهرها و استانهاي مختلف کشور خواهيم بود.
مهندس موسوي خاطر نشان کرد: سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري برنامههاي مناسبي براي نوروز سال 91 تدوين کرده است.
/108
انتهای پیام/