توجه بيشتر سينماگران به هويت ملي و ميراث فرهنگي ضروري است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از اداره کل روابط عمومي و امور فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ، گروه داوري معرفي شده از سوي سازمان ميراث فرهنگي، به ارزيابي تمامي آثار نمايش داده شده در بخش « تجلي اراده ملي» سي امين جشنواره فيلم فجر پرداختند و در خاتمه بيانيه اي از سوي هيات داوران اين بخش صادر شد که متن کامل آن به شرح زيراست:

بررسي و ارزيابي فيلم‌هاي ارائه شده در سي امين جشنواره فيلم فجر نشان از توجه کمرنگ سينماگران کشور به هويت ملي و ميراث فرهنگي دارد.

متاسفانه در جشنواره سي ام فيلم فجر آثاري که در آنها فضاي زندگي و کار سنتي مردم ايران چه فيزيکي و چه فرهنگي، چه مستقيم و چه غيرمستقيم انعکاس يافته باشد اگر نه ناياب حداقل کمياب بود و اين مي‌تواند نشانه اي باشد از نابودي تدريجي خرده فرهنگ‌هاي متنوع ايراني و پذيرش سلطه فرهنگي قدرت‌هاي رسانه اي جهان به خصوص هاليوود.

در حدود 45 فيلمي که در طول جشنواره مشاهده شد، به چند فيلم مي‌توان اشاره کرد که از زواياي گوناگون به زندگي و روابط و منش مردم توجه کرده بودند، چند فيلم دفاع مقدس از جمله روزهاي زندگي کار آقاي شيخ طادي ، ملکه، ضد گلوله ، شور شيرين ، تلفن همراه رئيس جمهور؛ روئيدن در باد ، بوسيدن روي ماه ، آمين خواهيم گفت و ... در همه اين فيلم‌ها با اينکه مي‌شد مشخصات و جرئياتي از زندگي و روابط، منش‌ها، فضاي فيزيکي و فرهنگي محيط را مشاهده کرد ولي متاسفانه نوع برخورد دست اندرکاران اين فيلم‌ها ضعيف و اغلب سطحي است.

به جز اين گروه از فيلم‌ها بقيه آثار به نمايش درآمده تنها به طبقه متوسط شهرنشين آن هم با شکلي نمايشي و اغلب بسيار ساختگي و جعلي توجه کرده اند و به گرفتاري‌هاي اغلب عاطفي و مشاجرات لفظي و مشکلات مادي اين گروه به صورت سطحي اشاره شده است.

به اين ترتيب به اين خطر بالقوه سينماي جديد ايران بايد توجه بيشتري شود در غير اين صورت وابستگي فرهنگي به کشورهاي سلطه گر دور از انتظار نيست.

لذا از سينماگران کشور انتظار مي‌رود با توجه بيشتر به هويت ملي و ميراث فرهنگي و انعکاس هرچه بيشتر اين عرصه‌ها در آثار خود، مانع خطراتي شوند که فرهنگ و هويت اين مرز و بوم را تهديد مي‌کند.

مع الوصف در اين تکاپوي هنري که اسباب تلنگر و حضوري منتقدانه فراهم شد، شايسته است از تلاش‌هاي برگزارکنندگان جشنواره سي ام، قدرداني نمود که فضايي را ترسيم کردند تا وضعيت امروز سينماي ايران را در بخش ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري ، شفاف تر و نزديکتر لمس کنيم.

هماره اميد است تا با انديشه‌اي ديگر و همتي والاتر، تمامي دست اندرکاران ، سياستمداران و مسوولين عرصه سينماي ايران اسلامي، براي اين خلاء فرهنگي در ميراث کشور، با همراهي و مشارکت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، چاره اي سازنده اتخاذ کنند.

\"سيد احمد محيط طباطبايي- جهانگير کازروني - مسعود صالحي- مسعود شريفي- داوود سماواتي يار\"
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1390120330