وي افزود: کانون جهانگردي و اتومبيلراني با توجه به اين نکته و جايگاه والاي اين اماکن در پاسداري از اعتقادات ديني جامعه، بر آن شد تا به منظور آشنايي بيشتر زائران، گردشگران مذهبي و علاقمندان به خاندان عصمت و طهارت، اطلاعات جامعي از نسب و شجرهنامه هزار شخصيت مدفون در بناهاي آرامگاهي ثبت شده در فهرست آثار ملي و تاريخي کشور، همراه با موقعيت معماري بناها و بيان آراي مورخان و انديشمندان را منتشر کند.
مديرعامل کانون جهانگردي و اتومبيلراني در ادامه اضافه کرد: چکيده اطلاعات به دست آمده از اماکن مقدس و زيارتي استانهاي مختلف ايران در بيش از 3 هزار و 500 صفحه وزيري در قالب کتابچههايي با عنوان «هزار مزار ايران» گردآوري شده و با توجه به قرار گرفتن در آستانه تعطيلات نوروزي، به زودي چاپ و در سطح استانهاي کشور توزيع خواهد شد.
جعفري با بيان اين که اطلاعات ياد شده در 31 جلد کتابچه به چاپ خواهد رسيد، خاطرنشان کرد: تا کنون 8 جلد از کتابچهها که به معرفي بقاع متبرکه و اماکن مذهبي استانهاي قم، همدان، يزد، خراسان شمالي، چهارمحال و بختياري، البرز و قزوين ميپردازند، به چاپ رسيده و آماده توزيع است.
وي يادآور شد: در تهيه اين کتابچهها ستاد ويژه بقاع متبرکه و بناهاي تاريخي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و موسسه دايرةالمعارف بقاع، کانون جهانگردي و اتومبيلراني را ياري کردهاند.
جعفري با تاکيد بر اين که بقاع متبرکه به عنوان سرمايهاي جاودان و ميراثي مانا در فرهنگ و تمدن ايران به شمار ميروند، افزود: بر اساس پژوهشهاي انجام شده هم اکنون زيارت، اولويت نخست مسافرت در ميان کشورهاي مسلمان و عربي است، بنابراين ميتوان از اين امکان بزرگ استفاده کرد و با تبليغات و بازاريابي در زمينه ظرفيتهاي بقاع متبرکه کشور، زمينه ورود گردشگران مذهبي و توسعه توريسم زيارتي را فراهم کرد.
وي ابراز اميدواري کرد که با چاپ کتاب هزار مزار ايران گام ارزندهاي در شناسايي و معرفي اماکن مقدس استانها و متعاقبا توسعه توريسم زيارتي برداشته شود.
اين مقام فرهنگي همچنين در تبيين ضرورتهاي توسعه گردشگري زيارتي با اشاره به جايگاه سير و سفر در تعالي روحي انسان، افزود: وجود بارگاه ملکوتي حضرت امام رضا(ع) در مشهد، حضرت معصومه(س) در قم، حضرت عبدالعظيم(ع) در تهران، حضرت شاهچراغ(ع) در شيراز و بيش از 8 هزار بقاع متبرکه و امامزاده در کشور ميتواند چشمانداز مناسبي را از توسعه گردشگري مذهبي حتي در افق چشمانداز 20 ساله گردشگري کشور ترسيم کند.
به اعتقاد وي اماکن مذهبي و بقاع متبرکه کشورمان، مجموعه منسجمي از باورها، سنن و اعتقادات ايراني به شمار ميروند که برنامهريزي براي آن ميتواند اين جذابيتها را به يکي از اولويتهاي گردشگران منطقهاي، قارهاي و بينالمللي براي سفر به ايران تبديل کند. افزون بر اين توجه به مقوله توسعه گردشگري مذهبي کشور ميتواند زمينه مناسبي را براي نشر افکار اسلامي، مفاهيم عميق موجود در انقلاب اسلامي و تبيين ارزشها و باورها و اعتقادات تشيع فراهم کند.
مديرعامل کانون جهانگردي و اتومبيلراني در پايان با تاکيد بر حمايت کانون از انتشار کتب مرتبط با حوزههاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از عموم محققان و پژوهشگران براي توسعه ظرفيتهاي مکتوب اين حوزهها دعوت به همکاري کرد.
115/
انتهای پیام/