معرفي 4 هزار و 500 هنرمند صنايع دستي کرمان به تامين اجتماعي

سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn) گفت: اجراي طرح مشاغل خانگي يکي ديگر از اقدامات معاونت صنايع دستي کرمان است که راهي براي تحقق توسعه اقتصادي استان به شمار مي‌آيد.

«هادي ايرانمنش» ادامه داد: تاکنون بيش از يک‌هزار و 341 هنرمند و صنعتگر واجد شرايط کرماني در طرح ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي شرکت کرده‌اند.

وي با بيان اين که براي اين تعداد از هنرمندان مجوز مشاغل خانگي صادر شده است، تاکيد کرد: در مرحله بعد اين صنعتگران به بانک‌هاي عامل معرفي شده‌اند.

سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کرمان تصريح کرد: بايد با برنامه‌ريزي‌ها و آموزش‌هاي لازم زمينه‌هاي تبليغات، بازاريابي و در نتيجه صادرات صنايع دستي را فراهم کرد.

به گفته وي ساخت 5 کارگاه آموزشي در شهرستان‌هاي قلعه گنج، منوجان، رودبار، عنبرآباد، ريگان و آموزش 2هزار و 100 هنرجو در 30 رشته صنايع دستي در شهرستان‌هاي استان و همچنين مطالعه، طراحي و نمونه‌سازي 2 رشته صنايع دستي از اين فعاليت‌ها خواهند بود.

سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کرمان در ادامه به تجهيز 2 کارگاه هنرهاي سنتي اشاره کرد و افزود: طراحي نقوش فرش، گليم و تذهيب، مستندنگاري 5 کارگاه توليدي صنايع دستي و مطالعه، طراحي و بسته‌بندي 4 رشته صنايع دستي از مهم‌ترين فعاليت‌هايي است که به زودي اجرا خواهند شد.


ايرانمنش ادامه داد: شرکت در نمايشگاه‌هاي سراسري و منطقه‌اي، برگزاري کارگاه مهر اصالت يونسکو و مستندنگاري يک رشته شاخص صنايع دستي از مواردي هستند که در دستور کار معاونت صنايع دستي کرمان قرار دارند.

وي افزود: در نخستين دوره از داوري نشان مرغوبيت آثار صنايع دستي منطقه شرق کشور که در استان کرمان برپا شد، از ميان 30 اثر معرفي شده توسط هنرمندان صنايع دستي 20 اثر در رشته‌هاي پته‌دوزي، گليم‌بافي، سفال و سراميک، چوب (معرق و مشبک) و چرم پذيرفته شدند.

اين مقام مسوول گفت: در دهه فجر دومين خانه صنايع دستي استان کرمان در عمارت «موسي‌خاني» شهربابک افتتاح شد.


وي با اشاره به اين که سياست اين معاونت راه‌اندازي خانه‌هاي صنايع دستي در شهرستان‌هاي سراسر استان است، خاطرنشان کرد: راه‌اندازي خانه صنايع دستي شهرستان جيرفت در اولويت بعدي معاونت صنايع دستي است.

سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کرمان به راه‌اندازي خانه صنايع دستي استان اشاره کرد و افزود: راه‌اندازي اين خانه به عنوان مکاني براي نمايش و فروش صنايع دستي مي‌تواند بخشي از مشکلات هنرمندان را حل کند.

وي گفت: صدور بيش از 11 هزار فقره مجوزهاي سه‌گانه شامل کارت شناسايي، جواز تاسيس و پروانه بهره‌برداري و ايجاد خانه صنايع دستي از بارزترين فعاليت‌هاي صورت گرفته توسط معاونت صنايع دستي کرمان است.

وي خاطرنشان کرد: سمينار آموزش‌هاي نوين صنايع دستي که در 13 مهرماه با همکاري اين معاونت برگزار شد گامي موثر در آموزش هنرمندان و صنعتگران بوده است.
ص/112

انتهای پیام/

کد خبر 1390120929