پايان مرمت چارطاقي خيرآباد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «مسعود ميرپور زاده» افزود: براي مرمت و بازسازي اين اثر تاريخي 200 ميليون تومان هزينه شده است.

به گفته وي مرمت اين اثر تاريخي در دو مرحله اجرا شد که مرحله نخست، آواربرداري در سال گذشته و مرحله دوم مقاوم سازي و مرمت اين اثر در فروردين امسال بود.

چارطاقي خيرآباد مجموعه تاريخي بجاي مانده از دوره ساسانيان است.

چارطاقي يا چهارطاقي بناهايي با شکل متقارن چهار وجهي و با قاعده مربع را گويند که از چهار پايه با چهارطاق تشکيل شده و گنبدي به واسطه چهار فيلپوش بر روي آنها ساخته شده است.

چارطاقي‌ها به عنوان يک تقويم آفتابي و شاخص خورشيدي براي اندازه‌گيري زمان يا براي ثبت آييني زمان کاربرد داشته اند.

چار طاقي خيرآباد در 50 کيلومتري شهر دو گنبدان مرکز شهرستان گچساران واقع شده و به عنوان يکي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده و جزو معدود چارطاقي‌هاي سالم و باقيمانده از زمان ساسانيان است.

چارطاقي خيرآباد، بناي منفردي است که به هيچ شهر يا روستايي نزديک نيست و درست در امتداد پل باستاني خيرآباد که دو سوي دره بزرگ و عميق رود را به يکديگر متصل مي‌کرده است، قرار دارد.

چارطاقي بتخانه آتشکوه، چارطاقي بازه هور، چارطاقي‌ خيرآباد، چارطاقي قصرشيرين، چارطاقي‌هاي کرمجگان و خورآباد، چارطاقي کهک، چارطاقي نويس تفرش، چارطاقي خانه ديو از ديگر چارطاقي‌هاي کشور ما هستند که چارطاقي نياسر کاشان معروف ترين آنهاست.

اندازه‌هاي چارطاقي خيرآباد اندکي کوچکتر از چارطاقي نياسر است.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1391020449