«زيلابي» افزود: هم اکنون 20 کارخانه صنعتي و نيمه صنعتي دراين شهرستان در زمينه فرآوري گل محمدي فعاليت دارند همچنين يک واحد صنعتي اسانسگيري و پژوهشکده اسانس قمصر وابسته به دانشگاه کاشان در زمينه توليد و فرآوري اين محصول فعال است.
وي گفت: بيش از 950 واحد گلابگيري سنتي نيز در مناطق قمصر، جوشقان و کامو، برزک و نياسر کاشان گلاب توليد ميکنند.
سرپرست جهاد کشاورزي کاشان با اشاره به وسعت هزار و 550 هکتاري باغهاي اين شهرستان، افزود: به طور ميانگين از هر هکتار از اين باغها چهار هزار کيلوگرم گل و سالانه بيش از شش هزار و 200 تن گل محمدي برداشت ميشود که با آموزشهاي ترويجي و رعايت مسائل بهزراعي به چندين برابر قابل افزايش است.
وي درآمد ناخالص گل محمدي را در کاشان 200 ميليارد ريال اعلام کرد و گفت: خشکساليهاي پياپي، کاهش بارندگي، تبخير زياد، افزايش دما به همراه دماي گرم موسمي، آزادسازي قيمت نهادهها از جمله سوخت و بيتوجهي به کشت مکانيزه از جمله عوامل افزايش هزينه توليد گل محمدي در کاشان است.
وي افزود: جهاد کشاورزي کاشان براي تغيير الگوي کشت و توسعه گشت گل محمدي تسهيلات کمبهره و مدتدار به کشتهاي انفرادي و کشتهاي يک جا به متقاضيان ارائه ميکند.
سرپرست جهاد کشاورزي کاشان گفت: براي حمايت از کار و سرمايه ايراني، دولت تسهيلات کمبهره، مدتدار و بلاعوض براي کشت ارگانيک گل محمدي، احداث استخرهاي ذخيره آب و استخرهاي تنظيمي، لولهگذاري و کانالکشي و ايجاد آبياري تحت فشار به متقاضيان ارائه ميکند.
به گفته وي، شهرستان کاشان در توليد گل و گلاب از قدمت تاريخي و شهرت جهاني برخوردار است و همه ساله بيش از پنج ميليون گردشگر داخلي و خارجي از مراسم گلچيني و گلابگيري در شهرستان کاشان بازديد ميکنند.
انتهای پیام/