باستانشناسان که اين لوح را در محدوده يکي از شهرهاي دوره آشوريها به نام «توشان» کشف کردند، معتقدند که زبان نوشتهشده روي اين لوح، متعلق به ساکنان سلسلهجبال زاگرس بوده است؛ جايي در مرز مشترک ايران و عراق.
کارشناسان معتقدند فشارهايي که از سوي امپراتوري آشور بر مردم اين سرزمين وارد شده بود، به احتمال زياد منجر به مهاجرت مردم از اين منطقه و سکونت آنها در سرزميني شد که در حال حاضر بخش جنوب شرقي ترکيه را شامل ميشود.
باستانشناسان اعلام کردند اين لوح که نوشتههاي روي آن به خط ميخي است، فهرستي از اسامي زناني است که وابسته به دربار بودهاند.
با توجه به بررسيهاي صورت گرفته، کارشناسان اعلام کردند از 60 نام نوشته شده بر روي لوح تنها يک يا دو اسم آشوري است، چند نام مربوط به ديگرزبانهاي شناخته شده است و اکثر اسامي نيز به زباني ناشناخته تعلق دارند.
به گزارش ميراث آريا، ظاهر اين لوح باستاني که به قرن هشتم پيش از ميلاد تعلق دارد، مخدوش شده است. به گفته باستانشناسان به احتمال فراوان اين لوح در زمان تخريب کاخ توشان در آتش افتاده و آسيب ديده است.
بررسيها براي رمزگشايي اسامي و نوشتههاي ناشناخته مندرج در اين لوح همچنان ادامه دارد و محققان اميدوارند با ترجمه آن اطلاعات جديدي درباره فرهنگ و تمدن ناشناخته بينالنهرين به دست بياورند.
ب/109
انتهای پیام/