سعدآباد ميزبان نمايشگاه مجموعه داران خصوصي است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي مجموعه سعدآباد و ستاد خبري هفته ميراث فرهنگي، «يحيي رحمتي» در اين باره گفت : در اين نمايشگاه دو مجموعه نفيس شامل 70 قطعه بافت و دوخته ارزشمند تاريخي و هنري از دوره تيموري تا پهلوي متعلق به مجموعه شخصي فريدون جهانشاهي و همچنين 30 نسخه از اسناد و نسخ خطي و تاريخي متعلق به دوره صفويه تا قاجار از مجموعه خصوصي علي اصغر جهانگيري در ايام بزرگداشت هفته ميراث فرهنگي در موزه هنرهاي زيباي سعدآباد به نمايش گذاشته خواهد شد.

دبير اجرايي هفته ميراث فرهنگي و مدير دفتر مطالعات کلان سازمان تأکيد کرد: اين نمايشگاه گام مؤثري در همکاري هاي آتي اين مجموعه داران خصوصي با سازمان مي باشد.

اين مقام مسوول هدف از برپايي اين نمايشگاه را جذب و حمايت از موزه‌داران و مجموعه‌داران خصوصي و همچنين شناسايي پتانسيل و ظرفيت‌هاي آنها برشمرد و اضافه کرد: از آثار شاخص در اين نمايشگاه مي توان به اولين اثر نقاشي روي پارچه مربوط به دوره تيموري با نقوش گل و مرغ اشاره کرد، از ديگر آثار اين مجموعه ،تاج درويشي با اشعاري در مدح حضرت علي (ع) و امام حسين (ع) با ذکر تاريخ 1313 ه.ق بر روي نمد است، که توسط صفي علي شاه سوزن دوزي و به دختر ناصرالدين شاه و همسر ظهير الدوله هديه شده است،يل پارچه اي و قلمکار (نوعي لباس مربوط به شاهان و دراويش)، کلاه آجيده دوزي و تافته اي، شال ترمه، پارچه هاي تافته هفت رنگ، تکه دوزي ،قلاب دوزي ، قلمکاردوزي زربفت، بقچه اطلسي ،پرده پته دوزي،جاجيم کرکي و ... نيز از اين جمله هستند.

اين مقام مسوول، «فريدون جهانشاهي» را اينگونه معرفي کرد: او فارغ التحصيل در رشته هاي ايران شناسي، باستانشناسي، تاريخ تحليلي، هنرهاي زيبا، زبان‌هاي باستاني و سکه شناسي بوده و از سال 1340 جمع آوري آثار تاريخي و هنري متعلق به دوران قبل از هخامنشي تا پهلوي و دوره معاصر را آغاز کرد. اهدا مهر اروند، انگشتري بهرام دوم و مهر شاپور اول به موزه بانک سپه مرکزي، اهدا شاهنامه به خط داوري وصال و قرآن به خط حضرت علي (ع) به موزه رضا عباسي، اهدا قرآن نفيس با تذهيب طلا و تشعير و داراي جلد روغني به رئيس‌جمهور وقت آيت‌ا... خامنه‌اي، اهدا گهواره تيموري و دستگاه ضرب سکه به موزه سکه کرمان از اقدامات فرهنگي ارزنده ي جهانشاهي است.

رحمتي درباره دکتر «علي اصغر جهانگيري» نيز گفت: وي متولد 1324 و فوق‌ليسانس نساجي از دانشگاه امير کبير و دکتراي جامعه‌شناسي از دانشگاه لندن است. او سال‌ها تجربه تدريس در دانشگاههاي داخل و خارج از کشور را دارد و مجموعه نسخ خطي تاريخي گردآوري شده توسط وي ، شامل يکي از نفيس‌ترين مجموعه‌هاي موجود مي‌باشد.

يادآور مي‌شود؛ اين نمايشگاه از 27تا 31 ارديبهشت ماه از ساعت 9 تا 17 در طبقه همکف موزه هنرهاي زيبا در معرض ديد علاقمندان و بازديدکنندگان است .


انتهای پیام/

کد خبر 1391022630