در اين نشست درويش، استاد پيشکسوت موسيقي ايران از تکميل اسناد سازهاي موزه موسيقي خبر داد و گفت: نخستين دايره المعارف سازهاي موسيقي در حال چاپ است که چند جلد ديگر آن نيز آماده تهيه است.
وي افزود: عادت کرده ايم که هميشه فقط از اشياي تاريخي در موزه ها نگهداري کنيم اما هيچ وقت آن را درک نکنيم. بنابراين اکنون اشيا را مانند آيينه اي که خودمان را در آن ببينيم نيستند.
وي گفت: فقط استفاده ما از اشياي تاريخي اين است که قدمت و دوره تاريخي آن را پيدا کنيم و چگونگي پيدايش آن بررسي شود اين يکي از مشکلاتي است که اشيا را از پشت شيشه نگاه مي کنيم و هيچ وقت برايمان جذابيتي نداشته است. به همين دليل است که دانش آموزان را مجبور مي کنيم از موزه ديدن کنند و آنها هم با علاقه به موزه نمي روند.
در ادامه اين برنامه، «شروين وکيلي»، کارشناس ميراث فرهنگي نيز گفت: موزه بايد جايي باشد که مواجه شي با چشم به صورت مستقيم انجام شود و زماني که فرد وارد موزه مي شود خسته نشود. به عنوان مثال زماني قرار بود خانه هاي علم در تهران طراحي کشود که مخاطب اصلي آن نوجوانان بود با اين هدف که وقتي وارد موزه مي شوند حتي بتوانند به اشياي موزه اي دست بزنند و با آنها بازي کنند چرا که تجربه جديدي را به دست مي آورند.
«عرفان نظر آهاري» از ديگر سخنرانان اين نشست بود که گفت: براي لذت بردن از موزه و اينکه بلاگرها چيزي را بنويسند که بتوانند به مخاطب ارائه کنند بايد به نگاه معناگرا يانه اي دست پيدا کنند و نگرش خود را نسبت به زيستن تغيير دهند و گرنه همان چيزي را در وبلاگ ها مي نويسيم که در بروشور و کتابها وجود دارد.
وي گفت: بايد اگر از موزه اي بازديد مي کنيم از فردا طور ديگري به زندگي بنگريم.
در ادامه «ناصر کرمي»، کارشناس گردشگري و محيط زيست نيز گفت: زماني گفتند که حيات وحش حقوقي دارد که بايد رعايت شود و در زمان ديگر اين حقوق را براي گياهان نيز قائل شدند و گفتند که نبايد آنها را از حيات محروم کنيم اکنون به اين نتيجه رسيده ايم که جهان مادي نيز حق و حقوقي دارد و نبايد آن را زايل کرد.
انتهای پیام/