تنوع زيستي استان مرکزي بستري براي توسعه گردشگري

«مجتبي رضواني» در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا(chtn) با بيان اين که استان مرکزي از نظر غنا و تنوع زيستي سومين استان کشور است، اظهار داشت: تنوع زيستي، گياهي و جانوري موجود در اين استان سرمايه ارزشمند طبيعي محسوب مي‌شود.

وي افزود: اکوتوريسم يا بوم‌گردي شاخه‌اي از گردشگري فرهنگي و طبيعت‌گردي است که به مشاهده و مطالعه پوشش گياهي، تنوع جانوري و لذت بردن از چشم‌اندازهاي بکر و ويژگي‌هاي شاخص زمين ريخت‌شناختي و همچنين جوامع محلي و تنوع فرهنگي آن مي‌پردازد.

رضواني ادامه داد: استان مرکزي به دليل تنوع آب و هوايي و ساختار زمين‌شناختي ويژه يکي از مناطق مهم بوم‌گردي کشور است و مي‌تواند منابع و امکانات لازم را براي طبيعت‌گردان و علاقه‌مندان به گردش و مطالعه و تحقيق در خصوص جاذبه‌هاي طبيعي و حيات گياهي و جانوري فراهم آورد.

اين مقام مسوول ادامه داد: چشمه‌هاي آب معدني و آب‌گرم، سراب‌ها و سرچشمه‌هاي پرآب، غارها، کوه‌ها، دشت‌ها و کوير، مناطق حفاظت شده، امکانات اسکي روي برف و آب، جلوه‌هاي زندگي عشايري و روستايي، حيات غني زندگي جانوري و پوشش گياهي متنوع و معادن و منابع زمين‌شناسي از جمله منابعي است که مي‌توان با ساماندهي آن‌ها، اقدامات موثري با هدف جذب گردشگران داخلي و خارجي و همچنين توسعه منطقه‌اي بخش‌هاي مختلف استان انجام داد.

به گزارش ميراث ‌آريا، حکاکي تصاوير گوزن زرد و گورخر ايراني و يوزپلنگ در سنگ‌نگاره‌هاي استان مرکزي به‌ويژه سنگ‌نگاره‌هاي تيمره بيانگر اصالت تنوع زيستي اين استان است و نشان مي‌دهد که از ديرباز زيستگاه‌هاي اين منطقه از کانون‌هاي مهم جمعيتي حيات وحش بوده است.
ب/117

انتهای پیام/

کد خبر 1391030629