آموزش رايگان هنر سرمه‌دوزي در دامغان

به گزارش ‌ميراث آريا(chtn)، «حميد يزداني» با بيان اين مطلب اظهار داشت: سومين دوره آموزشي سرمه‌دوزي با بهره‌گيري از اساتيد مجرب در ساختمان‌ شماره 2 ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري دامغان در حال برگزاري است.

وي ‌با اشاره به آموزش درجه2 اين هنر گفت: هنرآموزان پس از گذراندن اين دوره مي‌توانند در دوره آموزشي درجه يک سرمه‌دوزي نيز شرکت کنند.

اين مقام مسوول با اشاره به قدمت 3 هزار ساله اين هنر افزود: اين‌ هنر در گذشته به سِرمه‌دوزي، سُرمه‌دوزي يا مليله‌دوزي هم معروف بود.

يزداني با بيان اين که از هنر سرمه‌دوزي در گذشته براي دوختن طلا و نقره روي البسه پادشاهان و خانواده سلطنتي استفاده مي‌شد، گفت: سرمه‌دوزي روي پارچه‌هاي ترمه انجام مي‌شد و متداول‌ترين نقش آن بته‌ جقه است که هم‌اکنون نيز رواج دارد.

وي افزود: هنر سرمه‌دوزي در دوره صفوي در ايران رونق داشته و سرمه‌دوزي دستي‌ ايران در آن دوره برتر از دست‌دوزهاي اروپايي و ترکي بوده است.

يزداني‌ گفت: خانم‌ها اغلب هنرجويان اين رشته را تشکيل مي‌دهند و اين هنر در زمينه تزئين اسماء متبرکه، سرويس عروس، روميزي، تابلو، روتختي و طراحي روي لباس زنانه ‌کاربرد فراوان دارد.
ص/110

انتهای پیام/

کد خبر 1391030640