مسجد شبستاني صدر اسلام، يافته جديد در شهر قديم قاين

معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري خراسان جنوبي با اعلام اين خبر به ميراث آريا (chtn) گفت: از سال 84 گمانه‌زني و تعيين عرصه و حريم با مرکزيت مسجدجامع قاين و از سال 87 ، دو فصل کاوش در محدوده مزار شاهزاده حسين ــ که در اصل يک تپه بود ــ انجام شد.

«حميد حلاج‌مقدم» با اشاره به اين که در فصل اول کاوش بخش‌هايي از ستون سنگي و در فصل دوم ضلع ايوان مسجد جامع مشخص شد، افزود: در سال‌هاي 88 و 89 کار حفاظت از يافته‌هاي قبلي صورت گرفت و اشيا و سفال‌هاي به دست‌آمده، براي مطالعات بعدي در مخزن موزه باستان‌شناسي بيرجند نگهداري مي‌شوند.

وي با بيان اين که در فصل دوم کاوش، آوار چند ستون در زير مسجد جامع نمايان شد، اظهار داشت: با قوت گرفتن اين فرضيه که مسجدي قديمي‌تر از مسجد جامع قاين در اين محوطه وجود دارد، فصل سوم کاوش آغاز شد که پس از 10 روز کاوش اين فرضيه به قطعيت رسيد و مسجد شبستاني صدر اسلام يافت شد.

حلاج‌مقدم در پايان به ميراث آريا گفت: شهر قديم قاين در اراضي مردم واقع شده که قسمت‌هايي را شهرداري قاين و بخشي ديگر را اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع ‌دستي و گردشگري خراسان جنوبي آزادسازي کرده‌اند.

وي در پايان يادآور شد: از سال 85 تاکنون نزديک به 2 ميليارد ريال براي آزادسازي و فصل‌هاي کاوش و حدود 900 ميليون ريال براي سازه‌هاي حفاظتي اين منطقه هزينه شده است.
ب/122

انتهای پیام/

کد خبر 1391031063