توافق نامه همکاري ميان سازمان ميراث فرهنگي و سفارت اندونزي در ايران

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «سيد حسن موسوي» پيش از ظهر امروز در ديدار با سفير اندونزي در ايران با اشاره به اهميت توسعه و تقويت روابط بين ايران و اندونزي گفت: براي عمق بحشيدن به همکاري‌هاي دو کشور دوست و مسلمان ايران و اندونزي خصوصا درحوزه ماموريت‌هاي سه گانه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري پيشنهاد مي‌کنم يک توافق نامه همکاري ميان اين سفارت خانه با سازمان ميراث فرهنگي ايران به امضا برسد.

وي با بيان اينکه روابط ميان ايران و اندونزي از سابقه و قدمت بالايي برخوردار است اظهارداشت: اين روابط با توجه به علايق و اشتراکات فرهنگي مردم دو کشور و مسلمان بودن آن ها مي تواند بيش ازپيش گسترش يابد.

وي اضافه کرد: هيچ چيز مادي نمي‌تواند روابط بين ايران و اندونزي را تحت الشعاع قرار دهد چرا که در اين روابط نيت دو ملت و دو دولت خير است و بر اساس آموزه‌هاي ديني و آنچه را که از قرآن کريم يادگرفته ايم خداوند پاداش نيت خير انسان‌ها را به آن ها خواهد داد.

نقش اندونزي در ميان کشورهاي کنفرانس اسلامي

معاون رئيس جمهور با اشاره به اينکه برخي کشورهاي استعمارگر به دنبال تضعيف روابط ميان کشورهاي مسلمان هستند تصريح کرد: اندونزي به عنوان يک کشور بزرگ مسلمان در ميان کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي نقش ويژه اي دارد و اگر قدر قدرت اسلامي و الهي خود را بداند که به خوبي مي‌داند مي‌تواند به يک قدرت در سطح منطقه و جهان تبديل شود.

موسوي با اشاره به پيشتاز بودن اندونزي در تاسيس جنبش عدم تعهد يادآور شد: اين کشور مي‌تواند در تاسيس ساير سازمان‌هاي جهان شمول نيز هم‌چنان پيشتاز باشد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشورمان هم چنين با اشاره به برگزاري هفته فرهنگي جمهوري اسلامي ايران درسال گذشته در اندونزي افزود: اين آمادگي را داريم که هفته فرهنگي اندونزي نيز در ايران برگزار شود و در اين خصوص با سفارت اندونزي در ايران همکاري‌هاي لازم را خواهيم داشت.

وي اضافه کرد: برگزاري هفته‌هاي فرهنگي در دو کشور نشان دهنده عمق روابط فرهنگي دو کشور دوست و مسلمان ايران و اندونزي است.

معاون رئيس جمهور با اشاره به زمينه‌هاي همکاري ميان دو کشور در حوزه ماموريت‌هاي سه گانه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يادآور شد: يکي از مهمترين زمينه‌هاي همکاري دو کشوردر حوزه گردشگري است و ايران نيز جزو 5 کشور برتر طبيعي و تاريخي در دنياست و ظرفيت و پتانسيل بسيار خوبي براي پذيرش گردشگر در ايران اسلامي وجود دارد.

فرهنگ و تمدن ايران ابرقدرت ها را آزار مي‌دهد

معاون رئيس جمهور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به تمدن و فرهنگ غني ايران زمين اضافه کرد: آنچه که امروز ابرقدرت ها را آزار مي‌دهد فرهنگ غني و تمدن ارزشمند ايران بزرگ است.

وي افزود: بخش عمده تهديدات کشورهاي استعمارگر و فشار به ايران براي اين است که افکار عمومي را از قابليت‌هاي بي‌شمار ايران اسلامي دور کند.

وي تصريح کرد: اين که کشورهاي مسلمان داراي يک تمدن و فرهنگ غني هستند براي برخي از کشورهاي غربي قابل قبول نيست و به هر نحو ممکن آن‌ها سعي مي‌کنند با اين موضوع مقابله مي‌کنند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به برگزاري آئين حج و زيارت خانه خدا در ميان کشورهاي مسلمان گفت: هنگام موسم حج مسلمانان در کنار هم با يک اتحاد مثال زدني حضور دارند و در حقيقت حج يک کنگره عظيم جهاني براي وحدت مسلمين است و مسلمانان با مليت‌هاي مختلف در اين ايام به گونه اي باهم برخورد مي کنند که گويا سال‌هاست درکنار يکديگر زندگي مي‌کنند.

وي افزود: غرب تجربه چنين تجمعات زيبايي را ندارد و از اين تجمع بزرگ مسلمين مي‌هراسد بنابراين با هرحرکتي که منجر به وحدت مسلمين شود برخورد مي‌کند.

وي با اشاره به عمق روابط عاطفي ميان مسلمانان ايران و اندونزي در ايام حج خاطر نشان کرد: اين روابط عاطفي نشان مي دهد که دو ملت آماده تقويت ارتباطات فرهنگي و اسلامي با يکديگر هستند بنابراين دولت‌ها بايد زمينه برقراري و تقويت اين ارتباطات را فراهم کنند.

موسوي ادامه داد: علاوه بر حوزه گردشگري صنايع دستي ايران داراي قدمتي 7 هزار ساله است که مي‌توان از تجربيات ايران در حوزه آموزش و توليد و صادرات انواع صنايع دستي بهره گرفت.

وي افزود: ضمن اين که ايران در حوزه ميراث فرهنگي خصوصا درحوزه موزه داري نيز داراي تجربيات بسيار ارزشمندي است که ساير کشورهاي دنيا مي‌توانند از اين تجربيات بهره ببرند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به حضور گردشگران اندونزي در ساير کشورهاي دنيا افزود: تصور من اين است که بيش از 95 درصد گردشگران اندونزي، گردشگران فرهنگي هستند و با توجه به اين که ايران نيز کشور هدف گردشگران فرهنگي است گردشگران اندونزيايي نيز مي‌توانند ايران را به عنوان يکي از مهمترين مقاصد سفر خود انتخاب کنند.

وي در ادامه با اشاره به زمينه بسيار مساعد سرمايه گذاري در ايران افزود: خوشبختانه بر اساس مصوبه دولت، اصل سرمايه و سود سرمايه گذاري درايران از سوي دولت تضمين شده است بنابراين سرمايه گذران اندونزيايي نيز مي‌توانند در پروژه‌هاي مختلف گردشگري در ايران و تامين زير ساخت‌هاي گردشگري سرمايه گذاري کنند.

معاون رئيس جمهور هم چنين از سفير اندونزي در ايران خواست تا زمينه سفر يک گروه متشکل از مديران و فعالان بخش‌هاي دولتي و خصوصي گردشگري و نيز مديران رسانه اي اين کشور به ايران را فراهم کند.

در اين ديدار هم چنين سفير اندونزي در ايران نيز با اشاره به اهميت تقويت روابط با ايران با ابراز خرسندي از ديدار با رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشورمان بر تقويت رابط ميان ايران و اندونزي تاکيد کرد.

«ديان وير نجوريت» با اشاره به مهمترين اهداف و سياست‌هاي دولت اندونزي در ارتباط با ايران گفت: اندونزي در ارتباط با ايران موضوع اقتصادي و نيز ارتباط با مردم را به صورت جدي دنبال مي‌کند که در اين ديدار موضوع ارتباطات مردمي بيشتر مد نظر است.

وي افزود: خوشبختانه درحال حاضر ارتباط مناسبي ميان مردم و دولت ايران و اندونزي برقرار است و دانشجويان و اساتيد ايراني زيادي به اندونزي سفر مي‌کنند.

درخواست راه اندازي خط پروازي مستقيم

سفير اندونزي در ايران با تاکيد بر تقويت روابط ميان دو کشور ادامه داد: يکي از راهکارهاي تقويت روابط ميان ايران و اندونزي و افزايش تبادل گردشگر برقراري يک خط پروازي مستقيم ميان اين دو کشور است.

وي با اشاره به علاقه مندي دولتمردان اندونزي براي تقويت ارتباط در زمينه‌هاي مختلف با ايران افزود: قبل از ورود به ايران تصورات من از اين کشور اندک و محدود بود اما بعد از حضور در ايران و قرار گرفتن در اين مسووليت به تصورات زيبايي از اين کشور پهناور دست يافته ام که تا پيش از اين تجربه نکرده بودم.

وي اضافه کرد: در ديدار با مديران و فعالان بخش‌هاي خصوصي و دولتي گردشگري اندونزي نيز متوجه علاقه مندي آن‌ها براي افزايش تبادل گردشگر ميان ايران و اندونزي شدم.

پيشنهاد برپايي نمايشگاه عکس سفرا از ايران

سفير اندونزي در ايران با اشاره به زيبايي‌هاي کشورمان ادامه داد: در طول اقامت 5 ماهه خود در ايران عکس‌ها زيبا و بسيار زيادي از اماکن مختلف ايران گرفته ام که پيشنهاد من اين است نمايشگاهي با عنوان نمايشگاه عکس‌هاي سفيران کشورهاي مختلف در ايران برگزار شود.

معاون رئيس جمهور نيز در پاسخ به اين پيشنهاد سفير اندونزي در ايران گفت: از اين نمايشگاه استقبال خواهيم کرد و حاضريم مقدمات برگزاري اين نمايشگاه را آماده کنيم.

موسوي پيشنهادداد: کاخ موزه گلستان، کاخ نياوران و کاخ سعدآباد سه مکان مهم و مناسب براي برگزاي اين نمايشگاه است که مي‌توان در يکي از اين مکان‌ها اين نمايشگاه را داير کرد.

موسوي هم چنين خطاب به سفير اندونزي در ايران گفت: پيشنها من به جنابعالي اين است که خاطرات خود را از ايران نيز تبديل به کتاب کنيد و مطمئن هستم که اين کتاب بسيار خواندني خواهد بود.

/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391032356