گزارش نهايي نشست هماهنگي کشورهاي OIC در تهران ، تصويب و منتشر شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، در اين نشست مصوبات سند کلي گردشگري و راه حل‌هاي ارائه شده در اجلاس هفتم وزاري گردشگري کشورهاي اسلامي (ICTM) مورد بازنگري قرار گرفت.

اين نشست همچنين ساز و کارهايي را براي انتخاب «شهر برتر گردشگري کشورهاي OIC» در نظر گرفت و خواستار دقت نظر فوري اعضا و تصويب آن شد.

بنابر تصميم اين نشست ساز و کار و معيارهاي جايزه مهر اصالت صنايع دستي OIC که توسط دولت جمهوري اسلامي ايران ارائه شد نيز مورد توجه قرار گرفت و لايحه آن را به منظور جريان يافتن در ميان کشورهاي عضو و هماهنگ شدن با ساز و کار و معيارهايي که توسط دبيرخانه OIC و ارسيکا تهيه شده‌اند را به دبيرخانه OIC تقديم کرد.

اين نشست با قدرداني از اقدامات اعضاي شرکت‌ کننده در زمينه تسهيل صدور رواديد و آسان‌سازي فرايند تبادلات گمرکي و خارجي از ديگر کشورهاي عضو خواستار اقداماتي مشابه براي توسعه گردشگري کشورهاي عضو شد.

در رابطه با تاسيس مرکز آموزش تخصصي هنرهاي سنتي توسط جمهوري اسلامي ايران نيز گزارشي ارائه و پيشنهاد شد تا راهکارهاي ويژه به منظور توسعه چنين مراکزي در ميان سازمان‌هاي منتسب به OIC ارايه شود.

علاوه بر آن پيشنهاد شد تا طرحي در اين زمينه از طريق دبير‏خانه سازمان در اختيار اعضا قرار گيرد.

در اين نشست همچنين گزارشي از مراحل اجرايي چاپ کتاب راهنماي ميراث فرهنگي کشورهاي اسلامي به زبان انگليسي توسط سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران ارايه شد و از کشورهاي عضو و موسسات وابسته به OIC خواسته شد تا همکاري لازم را براي دست‌يابي به اين هدف داشته باشند. به همين منظور نيز ارائه پرسشنامه‌اي در رابطه با اطلاعات مربوط با کشورهاي عضو OIC و ارسال از طريق دبيرخانه ميان کشورهاي عضو پيشنهاد شد.

به دنبال ارايه گزارشي از دومين کارگروه بخش‌هاي خصوصي و عمومي از تاسيس اجلاس بخش خصوصي OIC/COMEC از کشورهاي عضو تقدير و اعضا خواستار تشويق بخش‌هاي خصوصي براي عضويت در اين اجلاس و همکاري در توسعه و بهبود آن شدند.

اين نشست با توجه به گزارش گردشگري سلامت اسلامي، قدرداني ويژه‌اي از تلاش‌هاي دولت جمهوري اسلامي ايران در توسعه اين بخش مهم از صنعت گردشگري کرده و از کشورها و موسسات عضو خواست تا حمايت‌هاي لازم را براي توسعه اين بخش داشته باشند.

در اين نشست گزارشي از آماده‌سازي خبرگزاري ميراث آريا (CHTN) براي تبديل به خبرگزاري بين المللي گردشگري و ميراث فرهنگي کشورهاي عضو سازمان همکاري هاي اسلامي OIC ، قرائت و از کوشش‌هاي جمهوري اسلامي ايران در معرفي فعاليت هاي اين خبرگزاري تقدير و پيشنهاد شد تا راه‌اندازي سايت ميراث آريا و گزارش‌هاي آن از طريق دبيرخانه سازمان به کشورهاي عضو اعلام شود و حمايت‌هايي نيز از سوي بانک توسعه اسلامي (IDB) براي اين پروژه در نظر گرفته شود .

گزارشي از آماده‌سازي استانداردهاي مهارت‌هاي شغلي گردشگري توسط سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري ايران از ديگر موارد ارايه شده در اين نشست بود.

گزارشي از طراحي شبکه آموزشي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز مورد بررسي قرار گرفت و از جمهوري اسلامي ايران به واسطه راه‌اندازي اين شبکه قدرداني شد. در اين اجلاس بر اساس بند 5.3.1 بخش چهارم، از بانک توسعه اسلامي و ديگر موسسات منتسب به OIC خواسته شد تا همکاري‌هاي لازم را در اين شبکه داشته باشند.

در اين نشست گزارشي از تاسيس کارگروه اکوتوريسم جمهوري اسلامي ايران نيز ارايه و از تلاش‌هاي دولت جمهوري اسلامي ايران در اين حوزه قدرداني شد.

در ادامه به پيشنهاد شرکت‏کنندگان در سومين نشست کميته هماهنگي کشورهاي عضو سازمان همکاري‌هاي اسلامي OIC مقرر شد پرسشنامه‌اي براي کشورهاي عضو در خصوص کارگروه اکوتوريسم از طريق دبيرخانه OIC ارائه شود.

بر اساس تصميم اين نشست پيشنهاد شد از وزراي گردشگري کشورهاي اسلامي(ICTM) خواسته شود تا راه‌ حل و امکاناتي را براي تسهيل و سرعت بخشيدن به تاسيس شعبه‌هاي سازمان گردشگري درماني کشورهاي اسلامي(ICHTA) با حمايت و همکاري‌ سازمان‌ها و مقامات وابسته در کشورهاي متبوع خود در نظر بگيرند.

اين نشست به پيشنهاد نمايندگان شرکت‌کننده (ICTM) خواستار شد تا مقامات گردشگري و بهداشت کشورهاي متبوع خود را با تصويب اصول و قواعد ويژه‌ جهت غني‌سازي پايگاه اطلاعاتي منسجم به منظور توسعه و مديريت گردشگري سلامت ميان کشورهاي عضو، به تاسيس مرکز اطلاعات بهداشتي در کشورهاي اسلامي ترغيب کنند.

به وزرا گردشگري کشورهاي عضو پيشنهاد شد تا تلاش گسترده‌اي‌ را جهت برگزاري منظم کنفرانس گردشگري سلامت کشورهاي اسلامي (CHTIC) و نمايشگاه‌هاي جانبي آن در کشورهاي عضو به منظور توسعه همکاري کشورهاي عضو و حوزه گردشگري سلامت انجام دهند.

با اشاره به کمبود اطلاعات مفيد در حوزه گردشگري سلامت کشورهاي اسلامي از وزرا خواسته شد تا گزارش‌هاي به روز و داده‌هاي آماري جديدي را با توجه به توسعه گردشگري سلامت در کشورهاي عضو به منظور افزايش بهره‌وري اين کشورها از اين بخش تهيه کنند.

شرکت‏کنندگان پيشنهاد کردند تا وزراي گردشگري کشورهاي اسلامي توجه ويژه‌اي به ارائه رواديد درمان و سلامت براي افرادي که خواستار مسافرت به اين کشورها براي درمان هستند، داشته و راهکارهايي را ارائه دهند.

وزراي گردشگري ارائه راهکارهايي براي طراحي و توسعه سيستم‌هاي کاربردي درماني در کشورهاي اسلامي و به کارگيري آن در مراکز درماني، بيمارستان‌ها و درمانگاه‌هاي کشورهاي اسلامي به منظور تقويت گردشگري درماني در کشورهاي اسلامي را تصويب کردند.

در اين نشست از اعضاي OIC خواسته شد در رويدادهاي گردشگري آينده اين سازمان که به شرح ذيل است حضور فعال داشته باشند.

-دومين نمايشگاه گردشگري OIC در قاهره، مصر (20-23 دسامبر 2012)
-نخستين اکسپو غذاي حلال در شارجه، امارات متحده عربي (10-12 دسامبر 2012)
-نخستين نمايشگاه صنايع دستي در کازابلانکا، مراکش 11- 14 آوريل 2013
معرفي برندگان جايزه مهر اصالت صنايع دستي OIC در مرکز تجاري ICDT يکي ديگر از بندهاي پيشنهادي در اين اجلاس بود.

در پايان اين گزارش نيز جمهوري اسلامي ايران پيشنهادي مبني بر اتصال سايت خبري ميراث آريا به صفحه‌ اصلي سايت OIC ارائه کرد.

/109

انتهای پیام/

کد خبر 1391032538