وي افزود: عمليات ساماندهي اين طرح که نيز در حال اجراست، 40 درصد پيشرفت داشته است.
رئيس بنياد مسکن انقلاب اسلامي کاشان يادآور شد: بخشي از عمليات اجرايي سنگ فرش و ديوارچيني اين بافت انجام شده و بقيه کار در حال اجراست.
ستاري در ادامه با اشاره به اين که خانه کمالالملک در کوچهاي منتهي به مسجد و حسينه روستا قرار دارد، گفت: بافت سنتي اين محل با انجام عمليات بهسازي معبر، ديوارچيني، سنگچيني و کفسازي کوچه حفظ ميشود.
به گفته وي، حفظ بافت سنتي محله منتهي به خانه کمالالملک در روستاي کله از اهميت ويژهاي برخوردار است که انتظار ميرود با تخصيص تمام اعتبار، عمليات مرمت و ساماندهي اين طرح هر چه زودتر به پايان برسد.
وي يادآور شد: خانه کمالالملک مربوط به دوره قاجار است که 19 مردادماه 1384 با شماره 12973 به عنوان يکي از آثار ملي به ثبت رسيده است.
«محمد غفاري» مشهور به کمالالملک سال 1230 شمسي در روستاي کله (مشهور به کمالالملک) به دنيا آمد و از همان دوران کودکي به تحصيل علم و هنر علاقه زياد داشت و به پشتوانه پدرش در خانه معلمي داشت که به وي خواندن و نوشتن ميآموخت.
وي در 12 سالگي براي ارتقاي مهارت هنر نقاشي خود به تهران آمد و پس از رسيدن به شهرت و بزرگي، القابي نظير نقاشباشي و در نهايت کمالالملک را دريافت کرد.
کمالالملک 3 سال در اروپا زندگي کرد و با نقاشان بزرگي آشنا شد و شاگردان بسياري را پرورش داد. همچنين بيش از صدها تابلو نقاشي را به تصوير کشيد که معروفترين آنها تالار آيينه است.
کمالالملک 12 سال آخر عمرش را در مزرعه شخصياش واقع در حسينآباد نيشابور سپري کرد و سال 1309 به رحمت ايزدي پيوست و در جوار مقبره عطار نيشابوري به خاک سپرده شد.
ص/123
انتهای پیام/