شناسايي نشانه‌هاي 63 هزار ساله از حيات انسان در يمن

به گزارش ميراث آريا (Chtn) و به نقل از يو اس اي تودي، اين اکتشاف که در منطقه «شيبان ديها» که ارتفاعات يمن را به دشت‌هاي ساحلي درياي احمر مرتبط مي‌کند، صورت گرفت، بار ديگر فرضيه مهاجرت انسان‌ها از افريقا به سرزمين‌هاي شرقي را مطرح کرد.

به گفته ديرينه‌شناسان، شبه جزيره عربستان دائما به عنوان کريدور مهاجرت ساکنان شرق افريقا به منطقه خاورميانه مطرح بوده که آثار متعددي از انسان‌هاي نخستين در آن يافت شده است.

به عقيده محققان، اين يافته‌ها نشان مي‌دهند که گروه‌هايي که به جنوب آسيا مهاجرت کرده بودند، سفري از جنوب و شرق آفريقا داشته و حدود 60 هزار سال پيش از خطوط ساحلي شبه جزيره عربستان گذر کرده‌اند.

کشف آثاري همچون ابزارآلات سنگي، پوسته تخم شترمرغ و مهره‌هايي زينتي که از سنگ‌هاي مختلف ساخته شده بودند، نشان از ارتباط ساکنان اين دو منطقه مي‌دهد.

دانشمندان نزديک به 5هزار و 500 شيء شامل تيغ‌هاي سنگي و سنگ چخماق به طول يک اينچ را در کنار استخوان 97 گونه حيوان همچون گاو، اسب، خوک و جوجه تيغي در اين کاوش کشف کردند که تصويري جديد از روش زندگي ساکنان اين منطقه را نشان مي‌دهند.

به گزارش ميراث آريا، شباهت آثار منطقه با ديگر اشيا کشف شده در جنوب آسيا و اروپا حاکي از اهميت شبه جزيره عربستان به عنوان يک توقف‌گاه هميشگي پيش از پراکنده شدن مهاجران افريقايي به ديگر قاره‌هاست.
ص/109

انتهای پیام/

کد خبر 1391041731