ملت ايران به ميراث تاريخي خود مي بالد و به آن تعصب دارد

رئيس‌جمهور با بيان اينکه مردم ايران و از جمله کاشاني ها در طول ساليان طولاني روحيه بالاي انساني، معنوي و توحيدي خود را با تعصب و جديت حفظ کرده اند، گفت: ملت ايران به ميراث خود مي بالد و به آن تعصب دارد، اما اين تعصب، تعصبي قومي، نژادي و قبيله اي نيست بلکه عشق به راه تعالي انساني است.

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري ؛ دکتر احمدي‌نژاد پيش از ظهر امروز (چهار شنبه) در آيين نکوداشت ثبت جهاني باغ تاريخي فين و مهارت بافت فرش کاشان در فهرست آثار جهاني يونسکو، کاشان را ديار پرافتخار و دوست داشتني معرفي کرد و گفت: کاشان ديار پاکي، نجابت، هنر، سربلندي و سرزمين مردان و زنان مومن، پرتلاش، شجاع و کساني است که در پيشاني کوير ايستادگي کرده و زيبايي‌هاي انساني، اخلاقي و الهي را خلق و به ملت ايران و جامعه بشري تقديم کرده اند.

رئيس‌جمهور ضمن تبريک ثبت جهاني باغ تاريخي فين کاشان و مهارت بافت فرش اين خطه در فهرست آثار جهاني يونسکو به ملت ايران و همه کساني که به دنبال زندگي متعالي هستند، بر توجه به آثار و زيبايي‌هاي فرهنگي تأکيد کرد و گفت: خداوند انسان را زيبا و به بهترين شکل ممکن خلق کرده و براي او زندگي زيبا را پسنديده است.

دکتر احمدي‌نژاد با اشاره به اينکه خداي متعال زندگي بي روح، ماشيني و در بند تقيدات غلط را براي انسان مقرر نکرده است، تصريح کرد: پيامبران الهي همگي سيرت زيبا داشته و زندگي آنان زيباترين شکل ممکن زندگي بشر بوده است.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه هنر و معماري، در حقيقت جلوه هاي نوع نگاه به انسان است، اظهار داشت: اين انسانها هستند که هنر و معماري را خلق مي کنند و اگر بخواهيم نگاه به انسان را طبقه بندي کنيم تنها دو نگاه بيشتر وجود ندارد؛ نگاه اول، نگاهي مادي، خود پرست و وامانده در محدوده هاي دنيايي بوده و نگاه دوم نگاهي متعالي و الهي به انسان و انسانيت است.

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينکه جلوه هاي هنر و معماري در اين دو نگاه با يکديگر تفاوت‌هاي بسياري دارد، خاطرنشان کرد: در نگاه مادي انسان و انسانيت تحقير مي شود و در بناها و ساختمان‌هايي که با اين نوع نگاه ايجاد مي شود، انسان احساس کوچکي و حقارت مي کند، اما فضا و بنايي که مبتني بر نگاه دوم به انسان احداث مي شود، موجب احساس عظمت، بزرگي و آرامش انسان خواهد شد.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه زندگي انسانها بايد زيبا بوده و زيبايي‌هاي دروني انسانها در روابط و محيط اجتماعي نيز جلوه کند، گفت: ارزش بناهاي تاريخي همچون باغ فين کاشان و مسجد جامع اصفهان و ديگر بناهايي که در کشور وجود دارد، اينجا خود را نشان مي دهد و انسان با حضور در اين اماکن احساس آرامش، بازگشت به درون، عظمت و پاکي انسان و مهرباني و زيباييهاي خداوند را دارد.

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينکه ملت ايران از آن دسته ملت‌هايي است که چندين هزار سال با نگاه زيباي آسماني و انساني به بشر زندگي کرده و اين در هنر، معماري و موسيقي ايرانيان جلوه دارد، تصريح کرد: به واسطه اين فرهنگ و نوع نگاه، ملت ايران در دامان خود مردمان بزرگي را پرورش داده که در عرصه سياست و دفاع از کرامت انسان و استقلال و عزت ملي تلاشهاي بسياري را انجام داده اند.

رئيس‌جمهور اميرکبير را از جمله انسان‌‌هاي بزرگي دانست که در دامان و ملت ايران پرورش يافته است و گفت: صحنه شهادت اميرکبير جزء زيباترين صحنه هاي انساني است که در عالم خلق شده چرا که او در برابر همه فشارها، زياده خواهي ها و دروغگويي قدرت‌ها تسليم نشد و حقوق و عزت ملت را نفروخت.

وي افزود: خدا را شاکريم که ملت ايران چند هزار سال با نگاه صحيح به انسان زندگي کرده است.

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينکه هنر جلوه انديشه و منويات ملت ايران است، خاطرنشان کرد: جهت نگاه ملت ايران به عدالت، پاکي و زندگي جاويد است.

رئيس‌جمهور با اشاره به ثبت بافت فرش کاشان نيز گفت: در فرهنگ ايراني فرش تنها يک زير انداز نبوده و خانه تنها محل استراحت و خواب نيست، بلکه همه اينها به خاطر آن است که در محل زندگي، انسان، احساس آرامش و مودت پيدا کند که اين در تمام سرزمين ايران رايج است.

دکتر احمدي‌نژاد کاشان را يکي از برجسته ترين مراکز فرهنگي ايران دانست که اماکن و ابنيه بسياري را در خود جاي داده است و افزود: آيين هاي بسيار زيبايي همچون آيين قاليشويي و گلاب گيري در اين منطقه وجود دارد که بايد مسوولان در جهت ثبت اين آيين ها که همچون نوروز انساني و الهي هستند، تلاش داشته باشند.

رئيس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه امروز جامعه بشري به شدت نيازمند نگاه انساني به انسان است، تصريح کرد: تمامي مشکلات تاريخي بشر به خاطر نوع نگاه محدود و مادي به انسان است که موجب نابودي موجوديت و حقارت انسان است.

دکتر احمدي‌نژاد با تأکيد بر اينکه امروز جلوه هاي گوناگون انديشه مادي در جهان شکست خورده و به بن بست رسيده است، گفت: امروز زمان آن است که نگاه حقيقي و لطيف به انسان و انسانيت، به جامعه بشري معرفي شود و ثبت آثار فرهنگي در فهرست ميراث جهاني يکي از اقداماتي است که مي توان در اين راستا انجام داد چرا که وقتي اثري از يک ملت در جهان به ثبت مي رسد، نگاه فرهنگي و هنري جهان و ملتها به آن ملت معطوف مي شود.

رئيس‌جمهور صيانت از زيبايي‌هاي انديشه و زندگي انساني را مأموريتي همگاني دانست و خاطرنشان کرد: اگر عده اي تصور مي کنند که با بر هم زدن اين مناسبات به نفع سرمايه سالاري و زندگي مادي مي توانند زندگي بهتري را براي بشر به ارمغان بياورند، اشتباه مي کنند.

دکتر احمدي‌نژاد با تأکيد بر اينکه بايد از ميراث ملموس و معنوي و فرهنگي کشور صيانت کنيم، گفت: تمامي سنت‌هاي ما ريشه معنوي و آسماني داشته و براي زندگي بهتر ايجاد شده است؛ همين‌طور تمامي ميراث ملموس کشور نيز هويت و راه آينده ملت ايران است که بايد حفظ شود.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه مردم کاشان در طول ساليان طولاني همچنان روحيه بالاي انساني، معنوي و توحيدي خود را با تعصب و جديت حفظ کرده اند، گفت: ملت ايران به ميراث خود مي بالد و به آن تعصب دارد، اما اين تعصب، تعصبي قومي، نژادي و قبيله اي نيست بلکه عشق به راه تعالي انساني است.

دکتر احمدي‌نژاد با قدرداني از تلاش‌هاي مديران سازمان ميراث فرهنگي در گذشته و حال براي ثبت آثار فرهنگي ملت ايران در فهرست جهاني تصريح کرد: در طول بيش از 60 سال تنها 7 اثر از ايران در جهان به ثبت رسيده بود و اين در حالي است که در طول حدود 8 سال گذشته 8 مجموعه اثر که در حقيقت شامل 27 اثر مي باشد، با تلاش مسوولان در فهرست آثار جهاني به ثبت رسيده است.

دکتر احمدي‌نژاد تأکيد کرد: ساختن فردا و رسيدن به سعادت و جامعه جهاني سرشار از توحيد، عدالت، عشق و زيبايي، برپايي همان انديشه اي خواهد بود که ملت ايران بيش از 7000 سال و در دوره اسلامي بيش از 1400 سال بر آن پاي فشارده و موجوديت خود را براي تحقق آن فدا کرده است.

رئيس‌جمهور همچنين از مديران و نمايندگان ملتها در يونسکو که بدون توجه به غوغاسالاريها و فشارهاي خودخواهان آنچه را که حق ملت ايران بود، به آنان بازگرداندند تشکر و قدرداني کرد.

پيش از سخنان رئيس جمهور ذاکر اصفهاني، استاندار اصفهان، بقايي معاون اجرايي رييس جمهور و موسوي رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در سخناني گزارشي از اقدامات انجام شده در خصوص وضعيت ميراث فرهنگي در کشور و چگونگي ثبت اين آثار در فهرست آثار جهاني ارائه کردند.

انتهای پیام/

کد خبر 1391042828