وي با بيان اين که موزه، مکان مناسبي براي حفظ هويت اصيل ديني و رابطه ميان نسلهاست، افزود: برقراري ارتباط با گذشته به اندازه حفظ آثار تاريخي حايز اهميت است و در اين خصوص، توجه به تاريخ بايد به يک ارزش اجتماعي تبديل شود.
ارجمندي، ايجاد موزه مردم شناسي در خانه تاريخي زند را گامي در جهت دستيابي به همين هدف ارزشمند برشمرد و گفت: اين موزه از ابتداي سال جاري بصورت آزمايشي به روي علاقهمندان گشوده شد و صدها نفر از گردشگران و مردم قم در ايام نوروز از آن بازديد کردند.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم، معرفي فرهنگ، آداب و رسوم، اعتقادات، نوع پوشش و بينش اجتماعي حاکم بر جامعه قم در اعصار گذشته را از جمله اولويتهاي نمايش آثار در اين موزه عنوان کرد و اضافه کرد: اين اداره کل در حد توان خود کوشيده است، مجموعه اي از اسباب، اشيا و لوازم زندگي، ابزار کار، لوازم کشاورزي و صنعتي، پوشاک و شيوه چينش اشيا در منازل قديمي قم را در اين موزه به نمايش درآورد.
علي رضا ارجمندي با تاکيد بر اهميت همکاري مردم قم در حفظ و احياي ارزش هاي گذشتگان از شهروندان خواست به فراخور اين موضوع با اهداي لوازم زندگي، کار و پوشاک قديمي برجا مانده از پدران و نسل هاي گذشته خود به اين موزه، با غني سازي آن در نمايش هرچه بهتر هويت و زندگي بومي گذشتگان اين ديار سهيم شوند.
وي افزود: آثار و اشياي اهدايي شهروندان به نام خود اهداکنندگان در موزه مردمشناسي در خانه تاريخي زند ثبت و به نمايش عمومي گذاشته ميشود.
123/
انتهای پیام/