لغو کامل رواديد بين ايران و عراق

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «سيد حسن موسوي» شب گذشته در ديدار با وزير گردشگري عراق پيشنهاد داد: با هدف تسهيل در عبور و مرور زائران و گردشگران ايران و عراق رواديد بين اين دو کشور لغو شود.

در اين ديدار که شب گذشته در هتل لاله تهران برگزار شد و جمعي از مديران و معاونين سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري و نيز مسوولاني از وزارت گردشگري عراق حضور داشتند معاون رئيس‌جمهور با تبريک ماه مبارک رمضان برگزاري اين ديدار در ماه رمضان را نشان‌دهنده تحقق برکت در دو کشور مسلمان دانست.

معاون رئيس‌جمهور گفت: برخي از کشورهاي غربي امروز به دنبال لغو رواديد و برداشتن مرز بين خودشان هستند با اين حال به خاطر ترس از نفوذ اسلام مانع لغو رواديد بين کشورهاي مسلماني مانند ايران و عراق مي‌شوند.

وي با بيان اين که ايران در سال 1387 خورشيدي(2009 ميلادي) توافقنامه‌اي را با کشور عراق در حوزه‌هاي ماموريت‌هاي سه گانه سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري امضا کرده است افزود: در اين ديدار خواستار اجرايي شدن مفاد اين توافقنامه‌ هستيم.

وي خاطر نشان کرد: به منظور اجرايي شدن مفاد اين توافقنامه پيشنهاد مي‌کنم يک کميته فني نيز تشکيل شود.

معاون رئيس‌جمهور يادآور شد:‌ اگر کشور عراق تمايل داشته باشد حاضريم تفاهم‌نامه‌هاي جديدي را در حوزه‌هاي مختلف به امضا برسانيم.

رئيس سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري در ادامه با اشاره به موضوع لغو رواديد بين ايران و کشورهاي مختلف به وزير گردشگري عراق پيشنهاد داد: رواديد بين دو کشور نيز لغو شود.

وي با بيان اين که لغو رواديد بين دو کشور مسلمان ايران و عراق به نفع هر دو کشور است خاطر نشان کرد: لغو رواديد مي‌تواند آثار و نتايج بسيار مثبتي در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي،‌ فرهنگي و سياسي داشته باشد.

موسوي خاطر نشان کرد: افرادي که مخالف لغو رواديد بين دو کشور مسلمان ايران و عراق هستند افرادي هستند که جزو دولت‌ها و مردم اين کشور محسوب نمي‌شوند بلکه افرادي هستند که وابسته به کشورهاي استکباري‌اند و به طور کل با موجوديت کشورهاي مسلمان از جمله ايران و عراق مخالف هستند.

وي با اشاره به دوره 35 ساله استبداد در عراق در دوران حکومت دولت بعث يادآور شد: افرادي که اين استبداد را به کشور مسلمان عراق ديکته کردند به طور کل قصد نابودي عراق و از بين بردن فرهنگ و تمدن اين کشور قديمي و مسلمان را داشتند.

موسوي در ادامه گفت:‌ راه مقابله با چنين تفکراتي رشد سريع و متوازن همکاري‌هاي فرهنگي ميان دو کشور از جمله در زمينه توسعه گردشگري است.

معاون رئيس‌جمهور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به قداست، قدمت و اهميت قبرستان وادي‌السلام نجف خاطر نشان کرد: اين آمادگي را داريم که در ثبت جهاني اين قبرستان با کشور عراق همکاري کنيم.

معاون رئيس‌جمهور يادآور شد: در موضوع مرمت آثار باستاني عراق نيز آماده همکاري با اين کشور هستيم و معتقدم ايران به دليل دارا بودن پتانسيل‌هاي بسيار ارزشمند بهترين کشوري است که مي‌تواند به مرمت آثار تاريخي عراق کمک کند.

رئيس سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري ادامه داد: در حوزه‌هاي ديگر مانند پژوهش و نيز حوزه ترميم نسخ خطي ايران مي‌تواند بهترين کمک را به کشور عراق داشته باشد.

معاون رئيس‌جمهور در ادامه به موضوع قاچاق اشياي تاريخي اشاره کرد و يادآور شد: اميدوارم در اين ديدار به يک توافق براي جلوگيري از قاچاق اشياي تاريخي و همچنين استرداد اشياي قاچاق‌شده برسيم.

وي با اشاره به سفر ماه گذشته رئيس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران به عراق و مذاکرات صورت گرفته بين وي و مسوولان عراقي در خصوص مرمت آثار فرهنگي، باستاني و اماکن مذهبي عراق خاطر نشان کرد: در خصوص اجرايي شدن مذاکرات صورت گرفته بين رئيس سازمان صدا و سيماي ايران و مسوولان عراقي آمادگي لازم وجود دارد.

موسوي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به توانايي‌هاي ايران در حوزه مرمت آثار تاريخي عراق يادآور شد: در حال حاضر سازمان ميراث فرهنگي ايران با همکاري ستاد بازسازي عتبات عاليات تکميل ايوان نجف و تکميل حرمين عسکرين و نيز سرداب امام زمان را در کشور عراق آغاز کرده است.

معاون رئيس‌جمهور با بيان اين که امروز وحدت بين کشورهاي مسلمان از ضرورت بالايي برخوردار است خاطر نشان کرد:‌ علي‌رغم همه خباثت‌ها و رفتارهاي ناجوانمردانه کشورهاي استکباري و استعماري که عراق را ناامن جلوه مي‌دهند سالانه نيم‌ميليون زائر ايراني به عراق سفر مي‌کنند که نشان‌دهنده علاقه مردم ايران به زيارت اماکن مقدس در اين کشور است.

وي خاطر نشان کرد: سفر سالانه نيم ميليون زائر ايراني به عراق نشان‌دهنده اين است که ايراني‌ها به رفتارهاي ناجوانمردانه و شيطنت‌هاي کشورهاي استکباري اعتنايي ندارند.

موسوي با بيان اين که ايران نيز مي‌تواند مقصد بسيار خوبي براي گردشگران مذهبي، طبيعي، ورزشي و سلامت از کشور عراق باشد يادآور شد:‌ در اجراي توافق‌نامه سال 87 خواستار اين هستيم که دولت عراق زمينه تسهيل سفر گردشگران و زائران عراقي به ايران را فراهم کند.

رئيس سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري در ادامه با اشاره به همکاري بسيار خوب وزارت گردشگري عراق با سازمان حج و زيارت ايران خاطر نشان کرد: اين همکاري درخور تقدير است و خوشبختانه سازمان حج و زيارت در سال‌هاي اخير به خوبي برنامه‌ها و سياست‌هاي دولت را در حوزه گردشگري مذهبي پيش برده است.

معاون رئيس‌جمهور ادامه داد: خوشبختانه مردم و دولت ايران به مردم و دولت عراق علاقه‌مند هستند و توقع داريم اين علاقه‌مندي در رفتار نيروهاي اجرايي و نيروهاي پليس مستقر در مبادي ورودي مرزها نيز تبلور يابد.

رئيس سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري همچنين با اشاره به ماموريت‌هاي مهم سازمان متبوع خود خاطر نشان کرد: اميدوارم در هر سه موضوع ماموريت‌هاي اين سازمان بتوانيم با دولت عراق به توافق برسيم.

در اين ديدار وزير گردشگري و آثار باستاني عراق نيز در صحبت‌هاي خود با اشاره به اين که عراق يک دوره 35 ساله استبداد را پشت سر گذاشته است گفت: در اين دوره 35 ساله بسياري از ظرفيت‌هاي فرهنگي و اجتماعي عراق از بين رفت که يکي از اين ظرفيت‌ها گردشگري است.

«لواء سميسم» افزود: در حال حاضر ما در عراق در حوزه آثار باستاني و ميراث فرهنگي با يک ميراث ويران شده رو به رو هستيم که در حوزه ترميم و ثبت احياي اين آثار بايد از صفر شروع کنيم.

وي با اشاره به تجربيات ايران در حوزه مرمت آثار تاريخي و باستاني خاطر نشان کرد: خواستار استفاده از تجربيات ايران در حوزه ترميم آثار باستاني و تاريخي عراق هستيم.

وي يادآور شد: البته خوشبختانه در گذشته در حوزه مرمت آثار تاريخي عراق توسط ايراني‌ها يک تجربه خوبي نيز وجود دارد که ترميم طاق کسري در مدائن يکي از اين تجربيات بسيار موفق است.

وزير گردشگري عراق با اشاره به توافقنامه سال 87 يادآور شد: متاسفانه آن توافقنامه با امضاي وزير وقت صورت گرفت که صلاحيت و قدرت اجرايي مفاد آن را نداشت اما خوشبختانه در حال حاضر وزارت گردشگري عراق که يک وزارتخانه مستقل است تشکيل و قول مي‌دهم اين موضوع را با جديت پيگيري کنم.

وي همچنين با اشاره به پيشنهاد معاون رئيس‌جمهور کشورمان در خصوص لغو رواديد بين دو کشور يادآور شد: اين حرکت يک گام مثبت است که به نفع دو کشور مي‌باشد اما از آنجايي که اين موضوع بايد در سطح نخست‌وزيري پيگيري شود اين موضوع را از طريق وزارت گردشگري عراق به نخست‌وزير اطلاع و آنرا پيگيري خواهم کرد.

وي در ادامه گفت: در آينده‌اي نزديک براي تسهيل در عبور و مرور زائران ايراني اقدام به بازگشايي مبادي جديدي در مرزها خواهيم کرد.

وزير گردشگري عراق يادآور شد: در ارتباط با يادداشت تفاهم‌نامه‌اي که انشااله در آينده و پس از پايان مذاکرات در ايران امضا خواهيم کرد يک بند بسيار مهم نيز به اين تفاهم‌نامه اضافه خواهيم کرد با عنوان تسهيل در ورود گردشگران سلامت از کشور عراق به ايران که به طور حتم با استقبال دولت عراق رو به رو خواهد شد.

وي همچنين با اشاره به دغدغه معاون رئيس‌جمهور کشورمان در خصوص امنيت زائران ايراني در عراق خاطر نشان کرد: خدمت‌رساني به زائران ايراني و افزايش امنيت آنان به صورت ويژه در دستور کار دولت عراق قرار دارد.

وي خاطر نشان کرد: در روزهاي آينده نيز بخشنامه‌هايي را با هدف تسهيل در ورود و خروج زائران ايراني صادر خواهيم کرد.

وي با اشاره به پيشنهادات رئيس سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري در خصوص ترميم آثار باستاني يادآور شد: به شدت علاقه‌مند به استفاده از تجربيات ايران در حوزه ترميم آثار باستاني و نيز پژوهش هستيم.

در پايان صحبت‌هاي وزير گردشگري عراق، معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري بار ديگر بر اجرايي شدن مفاد توافقنامه سال 87 تاکيد و خواستار تنظيم زماني معين براي امضاي يادداشت تفاهم جديد بين ايران و عراق شد.

وي به موضوع گردشگري سلامت اشاره کرد و افزود: آمادگي کامل براي پذيرايي از گردشگران سلامت از کشور عراق را داريم.

به گزارش ميراث آريا، در اين ديدار قائم مقام امور بين‌الملل سازمان ميراث ‌فرهنگي، مدير عامل کانون جهانگردي و اتومبيلراني، معاون گردشگري کشور، معاون ميراث فرهنگي کشور و مدير موزه ملي ايران حضور داشتند.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 139105107