وي ادامه داد: نرخ کنوني ارز مرجع ( 1226 تومان) با قيمت تعادلي ارز فاصله زيادي دارد و اين نرخ تنها براي اين امر در نظر گرفته شده است تا کالاهاي ضروري ارزان تر به دست مصرف کننده برسد و مابقي کالاها بايد با ارز نرخ تعادلي وارد کشور شود.
رنجبر فلاح در پاسخ به پرسش ديگري در خصوص وضعيت نرخ ارز در بازار آزاد با راه اندازي بورس ارز نيز گفت: با راه اندازي اين بازار موازي، قيمت ارز در بازار آزاد وابسته به عمق بورس ارز و تعداد عرضه کنندگان ارز در آن خواهد بود.
به گفته وي، اگر صادرکنندگان ارز اين امکان را داشته باشند که بتوانند ارز را با قيمت بالا بفروشند، نرخ بازار آزاد کاهش نخواهد يافت و به همين دليل قرار است ضوابط و مقرراتي براي مکلف کردن صادرکنندگان براي انجام مبادلات در اين بازار تهيه و تدوين شود.
وي ابراز اميدواري کرد با راه اندازي بورس ارز شرايط به سمت واقعيت هاي اقتصادي و رفتار آزادانه فعالان اقتصادي پيش رود و نرخ تعادلي در بورس ارز شکل گيرد.
به گفته رنجبر فلاح ،بانک مرکزي تاکنون و قبل از راه اندازي اين بورس همواره تامين کننده ارز کشور بوده اما با شرايط جديد بخش خصوصي و صادرکنندگان هم سهم بالايي در عرضه ارز بعهده خواهند داشت و به طورطبيعي بايد ارز خود را به فروش برسانند و در مقابل خريداران نيز ارز مورد نياز خود را از اين بازار تامين و تهيه کنند.
وي ادامه داد: اگر گواهي هاي ارزي با نرخ هاي توافقي و تعادلي معامله شوند به شرايط تعادلي و رقابتي در بازار ارز خواهيم رسيد.
/108
انتهای پیام/