براساس اين گزارش، در نشست چهارم، «روبرت سباستين ويچيکووسکي» باستانشناس، در اين ارتباط گفت: با بررسي جنگافزارهاي ساساني به اين نکته ميتوان پي برد که نظير اين جنگافزارها در حکومت اشکاني نيز استفاده ميشده است و اين تشابه نه تنها در انواع سلاح ها بلکه در استراتژي و تاکتيکهاي ارتش ساساني نيز، به چشم خورد.
دانشجوي دکتراي باستانشناسي دانشگاه رژوشوف ادامه داد: با بررسي نمونه سلاح هاي اشکاني و ساساني ميتوانيم آنها را با هم مقايسه کنيم و تغييرات احتمالي را رديابي کنيم.
ويچيکووسکي اظهار داشت: سوال مهم اين است که تا چه اندازهاي انواع جنگافزارهاي دوران ساساني مثل زره، شمشير با دسته صليبي و قبه شمشير به شکل ميله افقي و کلاه خود، ريشه در دوران اشکاني دارند.
وي افزود: اين مسئله نه تنها براي مطالعه دوران ايران باستان اهميت دارد بلکه از آنجا که اين نوع سلاح تاثير بسياري بر جنگ افزارهاي ارتش اواخر امپراطوري روم و مردم بربر به خصوص قبايل ژرمن داشته نيز حائز اهميت است.
ويچيکووسکي گفت: همچنين اين مطالعات از آنجا که موجب مشخص شدن اصل و ريشه انواع سلاحهاي دفاعي و تهاجمي مورد استفاده در اروپا در قرون وسطي مي شوند، داراي اهميت هستند.
123/
انتهای پیام/