وي خاطرنشان کرد: از نتايج تحقيقات و بررسي هاي انجام شده در اين شهرستان و با مطالعه آثار تاريخي آسيب ديده از زلزله و نحوه و ميزان آسيب ديدگي آنها، براي رفع نقاط ضعف اقدامات مرمتي در سراسر کشور استفاده مي شود.
علويان صدر با بيان اينکه در اين تحقيقات و بررسي ها تحليل مواد و مصالح مورد استفاده در مرمت ها را نيز مي توان انجام داد، گفت: با مستقر کردن تيم کارشناسان مرمت دانشگاه تبريز و خبرگان کشور در اين منطقه در اهر مطالعات گسترده اي انجام خواهد گرفت.
معاون ميراث فرهنگي کشور با تاکيد بر اينکه بايد تهديد زلزله روي داده را براي ميراث فرهنگي کشورمان به فرصتي براي مطالعات جدي تبديل کنيم، اظهار داشت: انجام مقايسه تطبيقي آثار تاريخي مرمتي با سازههاي جديد از لحاظ آسيب پذيري از ديگر رئوس مطالعات قابل اجرا در مناطق زلزله زده شهرستان هاي اهر و ورزقان است.
خانه دکتر قاسم خان اهري شهرستان اهر با 40 درصد آسيب ديدگي از زلزله اخير آذربايجان شرقي، يکي از چندين اثر ثبتي و تاريخي خسارتديده از زلزله به شمار مي رود.
خاطرنشان مي شود؛ معاون ميراث فرهنگي کشور، مدير دفتر تدوين پرونده هاي ثبت جهاني ، مديرکل بناها و محوطه هاي تاريخي ، مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل با همراهي «تراب محمدي» مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، با حضور چندين نفر از کارشناسان حوزه مرمت و ميراث فرهنگي از آثار تاريخي و ثبتي آسيب ديده از شهرستانهاي اهر و ورزقان بازديد کرده و تسهيلات فوري و ويژه مورد نياز براي بازسازي اين آثار را برآورد کردند.
122/
انتهای پیام/