اين مقام مسوول درباره راهبردهاي دولت براي رسيدن به برنامههاي چشمانداز 20 ساله و توسعه کشور تصريح کرد: دولت در حوزه گردشگري براي رسيدن به اهداف پيشبيني شده چند راهبرد در حال پيگيري دارد که برخي از آنها عبارتاند از توسعه حمل و نقل و راههاي دسترسي (هوايي، دريايي و جادهاي)، تسهيل در ترددهاي مرزي از طريق تسهيل يا لغو رواديد با کشورهاي هدف گردشگري، ايجاد انگيزه براي توراپراتورهاي خارجي در اعزام گروههاي گردشگر به ايران، دعوت از گروههاي نخبه کشورهاي هدف، رشد سريع احداث زيرساختها مانند مراکز اقامتي و پذيرايي، حمايت از واحدهاي اقامتي با اعطاي سوبسيد و بستههاي حمايتي، شناسايي بازارهاي نوظهور و راهيابي به بازارهاي جهاني، تصويب 1200 منطقه نمونه گردشگري براي ايجاد تاسيسات گردشگري مدرن، ايجاد زمينههاي جذب سرمايهگذاران خارجي با همکاري سازمان سرمايهگذاري خارجي وزارت اقتصاد، رشد جذب سرمايهگذار خارجي با تضمين دولت و اقداماتي از اين قبيل.
وي جمهوري اسلامي ايران را در رسيدن به اهداف گردشگري موفق خواند و گفت: با اين که بسياري از کشورهاي دنيا با کاهش ورود گردشگر مواجه بودند، ايران در جذب گردشگران خارجي موفق بوده است و ما پيشبيني ميکنيم در سال 91 رشدي معادل 150 درصد در جذب گردشگران خارجي داشته باشيم.
اين مقام مسوول، گردشگري داخلي ايران را در دنيا داراي بيشترين رقم خواند و بيان کرد: شعار اول دولت آقاي احمدينژاد در حوزه گردشگري همهزماني، همهمکاني و همگاني کردن سفر بوده است و امروز نه فقط مقاصدي مانند شهرهاي مشهد، قم، شيراز و اصفهان و نوار ساحلي بلکه تمام شهرهاي ايران مقصد گردشگران داخلي ما هستند.
معاون رئيسجمهور تصريح کرد: در نوروز سال 91 شمسي 51 ميليون نفر از 70 ميليون جمعيت ايران بيش از 200 ميليون نفر سفر را در 15 روز رقم زدند که اين رقم در دنيا بينظير است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري جذب سرمايهگذار در ايران را نيز در حوزه گردشگري موفق خواند و اظهار داشت: ما به لحاظ امکانات از رشد بالايي برخوردار بودهايم و حتي برنامههاي ما پيش از زمان تعيين شده در سند چشمانداز و برنامههاي 5 ساله کشور انجام شده است، بهگونهاي که پيشبيني ميکنيم تا 5 سال آينده 20 ميليون گردشگر خارجي وارد ايران شوند.
موسوي با تاکيد بر همکاريهاي دولت براي رسيدن به اهداف گردشگري تصريح کرد: اخيرا کارگروهي با تصويب دولت ايجاد شده است که اختيارات آن همانند اختيارات دولت است و بهزودي ما شاهد رشد و جهشي شگرف در گردشگري ايران خواهيم بود.
وي يادآور شد: در حال حاضر 897 پروژه ملي مهم در حوزه گردشگري با اعتباري بالغ بر 72 هزار ميليارد ريال براي اخذ وام و ايجاد زيرساختها معرفي شدهاند که با تکميل اين پروژهها تا يک سال آينده تاسيسات گردشگري ايران رشد شايان توجهي خواهد داشت.
معاون رئيسجمهور، ايران را يکي از مراکز امن جذب سرمايهگذار عنوان و بيان کرد: در حال حاضر بسياري از سرمايهگذاران خارجي علاقهمند به حضور در فرصتهاي سرمايهگذاري ايراناند و اين نشان ميدهد که تحريمهاي استکبار تاثيري در اين زمينه ندارند. من در سفر اخير که به خارج از کشور رفته بودم باز هم درخواستهايي در اين رابطه داشتم.
موسوي حوزه گردشگري سلامت را يکي ديگر از ظرفيتهاي گردشگري ايران دانست و افزود: ايران يکي از کشورهاي پيشرفته در حوزه گردشگري سلامت است و ما در حال حاضر درخواستهاي زيادي براي درمان بيماران در کشور و يا ايجاد تاسيسات درماني در ساير کشورها داريم که اغلب خدمات آنها با استفاده صلحآميز و درماني از انرژي هستهاي است.
وي تصريح کرد: با اين که بسياري از کشورها از انرژي هستهاي براي ساخت بمب استفاده ميکنند ما اين انرژي را در راه صلح و آرامش و درمان بيماران به کار گرفتهايم.
موسوي اجلاس «نم» را نيز فرصتي براي معرفي ظرفيتهاي ايران خواند و بيان کرد: در اين اجلاس که دو سوم کشورهاي جهان عضو آن هستند ظرفيتهاي ايران در حوزههاي طبيعت، تاريخ و آثار باستاني به مهمانان و جهانيان معرفي شد و نشان داد که ايران در اين ظرفيتها سرآمد دنياست.
موسوي تاريخ شکلگيري ايران را با تاريخ خلقت بشر گرهخورده خواند و گفت: بسياري از حلقههاي گمشده تاريخي، فرهنگي و هنري دنيا را ميتوان در ايران کشف کرد که در کنار جاذبههاي طبيعي ايران براي همه مردم دنيا زيباست.
اين مقام مسوول سفر را يکي از بخشهاي زندگي هر خانواده ايراني خواند و گفت: با اين که در کشورهاي غربي معمولا و نهايتا هر خانواده در طول سال به دو سفر ميرود، خانوادههاي ايراني به طور متوسط سالانه بيش از 6 سفر دارند.
ب/120
انتهای پیام/