کشف شواهدي نوين از دوره کهن سنگي ايران در ارسنجان

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي،‌ صنايع دستي و گردشگري، «شقايق هورشيد» سرپرست ايراني هيات کاوش با بيان اين مطلب در حضور دکتر «پريسا محمدي»، رييس پژوهشگاه و «کيني چي کومانو»، سفير ژاپن که از سايت ديدن مي کردند، افزود: از مهمترين آثار شناسايي شده سازه‌اي مربوط به دوره پارينه سنگي مياني است که در بستر طبيعي کوه و در اثر فرسايش ناشي از جريان آب ايجاد شده و اطراف آن به وسيله چيدن سنگ توسط انسان محدود شده است که قدمت احتمالي آن بيش از 60 تا 70 هزار سال پيش است.

وي اظهار داشت: در فصل گذشته کاوش بقاياي چند اجاق و ابزارهاي سنگي پوينت موستري و تراشه و سنگ‌هاي مادر لوالوايي نمايان شد.
هورشيد تصريح کرد: همچنين در کنار خاک حرارت ديده اجاق‌ها تعدادي فسيل استخواني جانوري باقيمانده بود که نشان‌دهنده نوع تغذيه انسان در بيش از 50 هزار سال گذشته و متعلق به دوره‌هاي نوسنگي –پارينه سنگي و پارينه سنگي مياني است.

وي افزود: پس از بحث و تبادل نظر رئيس پژوهشگاه و سفير ژاپن بر لزوم انجام کاوش و معرفي يافته‌هاي مربوط به دوران پارينه سنگي بر ادامه کاوش در فصول ديگر تاکيد شد.

خاطرنشان مي‌شود؛ در اين کاوش پروفسور «آکيرا تسونيکي» از دانشگاه تسوکوباي توکيو سرپرست ژاپني هيات بود.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391062610