ثبت آئين‌هاي معنوي پيشنهادي قزوين در فهرست آثار ملي کشور

«اسدالله بيرانوند» در گفت و گو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: استان قزوين با تنوع اقوام و آداب رسوم جزو استان‌هاي داراي آثار ناملموس معنوي فراوان است که در پنجمين همايش شوراي عالي سياستگذاري ثبت کشور توانستيم 12 اثر معنوي قزوين را در فهرست آثار ملي به ثبت برسانيم.

وي با اشاره به اينکه برخي از اين آثار ثبت شده مربوط به صنايع دستي و بقيه در حوزه ميراث فرهنگي هستند، افزود: جلد لاکي، گچبري قزوين، آيين نذر ولدآبادي، بازي بريف‌ بريف، رقص هالاي آبيک، قالي اعتماد قزوين، جاجيم فشگلدره آبيک، مشبک سنگ، حکاکي سنگ، سرمه‌دوزي، نم‌نم دوزي و پاپيه ماشه در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيدند.

خاطرنشان مي‌شود؛ جلد لاکي يا جلد روغني از شيوه‌هاي جلدسازي قديم ايران و يکي از جلوه‌هاي زيباي کتاب‌آرايي در هنر اسلامي محسوب مي‌شود و گچبري قزوين يکي از رشته‌هاي وابسته به معماري سنتي ايراني است که به عنوان يکي از آرايه‌هاي مهم در تمام دوره‌هاي تاريخي داراي اهميت بوده و شامل رسمي‌بندي، يزدي‌بندي، مقرنس و گره است.

همچنين آيين نذر ولدآبادي نذر نون و ماست در شب‌هاي جمعه و پخش آن در سر مزار مرحوم ولدآبادي است، بازي بريف بريف که در روستاي گازرخان انجام مي‌شود يک بازي نمايشي براي فتح قلعه حسن صباح است و رقص هالاي آبيک يکي از رقص‌هاي سنتي اين منطقه در مراسم عروسي است.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391062925