«هادي معافيان» با بيان اينکه اينگونه تلسکوپها معمولا در يک مکان ثابت هستند، خاطرنشان کرد: از ويژگيهاي اين تلسکوپ قابل حمل بودن آن است.
وي خاطرنشان کرد: تلسکوپ ديگري با داشتن سمت و ارتفاع و قابليت گشت و گذار در آسمان شب و رصد کسوف و خسوف در معرض نمايش عموم قرار گرفته است.
اين مقام مسوول همچنين ساعت آفتابي و قبلهنماي متعلق به دوره صفويه را يکي ديگر از اين ابزار دانست و ادامه داد: اين ساعت ساخت عبدالائمه، از منجمان مشهور دوره صفويه و از سازندگان بزرگ ساعت آفتابي و اسطرلاب است و از ويژگيهاي خاص آن، دارا بودن احکام نجومي در کنار قبلهنما است که موجب ميشود قابليت استفاده در تمام نقاط کره زمين را پيدا کند.
وي همچنين از دوربين دوچشمي کوچک، کره سماوي برنجي، اسطرلاب برنجي، سمتياب دريايي، ساعت آفتابي حلقهاي، ساعت آفتابي جيبي و ساعت و تقويم آفتابي نام برد و گفت: دستگاه حکاکي بر فلز که در مواردي چون حکاکي خطوط اسطرلاب کاربرد داشته است نيز از ديگر موارد نادر اين مجموعه است.
معافيان همچنين، ساعت آفتابي چندوجهي ساخته دست «سيدجلال تهراني» را از ديگر ابزار به نمايش درآمده دانست و تصريح کرد: اين ساعت بر روي مکعب قرار گرفته و بر پنج وجه آن تيغههاي ساعت آفتابي را نصب کرده که در نوع خود بينظير است.
122/
انتهای پیام/