«سوسن چراغچي» افزود: موضوع تفاهمنامه مورد نظر، انجام همکاري مشترک و يکسان علمي پژوهشي طرفين در حوزههاي باستانشناسي و انسانشناسي است که اين همکاري از طريق پروژههاي پژوهشي جداگانه در طول دوره اعتبار تفاهمنامه در نقاط مختلف کشور، با نظارت و مديريت پژوهشکده باستانشناسي انجام خواهد شد.
وي خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفيتهاي آزمايشگاهي 2 طرف در ايران و آلمان، تبادل محقق و دانشجو به منظور استفاده از فرصتهاي آموزشي و مطالعاتي يکديگر، از جمله امکانات پيشبيني شده در اين تفاهمنامه است.
به گفته اين مقام مسوول، دکتر محمدي، رئيس پژوهشگاه، در اين جلسه از فرصت ايجاد شده براي همکاري علمي پژوهشي پژوهشگاه با موسسه نامبرده استقبال کرده و خاطرنشان کرد: پژوهش در حوزه فرهنگ و تمدن ايران، علاوه بر ايجاد رابطه مثبت علمي ميان 2 موسسه، فرصت مناسبي در ايجاد تعاملات علمي و فرهنگي ميان پژوهشگران ايراني و آلماني و در نهايت مردم 2 کشور فراهم خواهد کرد.
بر اساس اين گزارش، رئيس پژوهشگاه يادآور شد: استيلاي فرهنگي ايران در زمان حاضر محدود به مرزهاي جغرافيايي کشور نيست بلکه بخش گستردهاي از سرزمينهاي فراسو و کشورهاي منطقه و فرامنطقه را در بر ميگيرد و اين امر بايد مورد توجه و اهتمام همه پژوهشگران علاقهمند به تحقيق و مطالعه در خصوص فرهنگ و تمدن ايران به ويژه موسسه باستانشناسي آلمان در برنامهريزي خرد و کلان مطالعات مربوطه مورد توجه قرار گيرد.
خانم فلس، همتاي آلماني نيز بر اين امر تاکيد کرده و از طراحي همکاريها مبتني بر نقطه نظرات مورد تاييد پژوهشگاه در اين خصوص استقبال کرد.
ياد آور ميشود؛ وزارت امور خارجه قبلا در پاسخ به استعلام قبلي پژوهشگاه، همکاري علمي- آموزشي پژوهشگاه و موسسه باستانشناسي آلمان را مورد تاييد قرار داده بود.
مقرر شده است تفاهمنامه امضا شده توسط طرفين با طي تشريفات رسمي از طريق وزارت امور خارجه و سفارت ايران در آلمان به موسسه نامبرده تقديم شده و متعاقبا همکاريهاي موصوف به طور رسمي آغاز شود.
122/
انتهای پیام/