موزه صنايع دستي آذربايجان شرقي راه‌اندازي مي‌شود

به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي «اسدالله محمدپور» در آيين تجليل از هنرمندان صنايع دستي استان در تبريز، افزود: ساختمان اين موزه خريداري شده و هم‌اکنون در آستانه تجهيز و راه‌اندازي است.

وي تقويت جدي حوزه صنايع دستي استان‌ها را رويکرد مهم و مدنظر سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در کشور عنوان کرد و گفت: اختصاص بيش از نيمي از رشته‌هاي مصوب مشاغل خانگي به رشته‌هاي صنايع دستي نشان از اهميت اين صنايع در کشور دارد.

محمدپور با اشاره به اهتمام جدي دولت‌هاي نهم و دهم در حمايت از هنرمندان صنايع دستي، بر رفع موانع اين حوزه تاکيد کرد و گفت: تعهدات سازمان در سال 91، صادرات صنايع دستي به ارزش بيش از يک و نيم ميليارد دلار، يعني 3‌برابر صادرات سال گذشته، است.

مدير موزه ملي ايران فاخرترين آثار فرهنگي و تمدني هر کشور را صنايع دستي آن کشور خواند و گفت: امروزه هر کشوري مي‌خواهد در سطح بين‌المللي افتخار و مباهاتي کند، صنايع دستي و آثار تمدني خود را به رخ جهانيان مي‌کشد.

محمدپور با بيان اين که صنايع دستي تنها اشيايي کاربردي نيستند بلکه مصداق و ميزاني از فرهنگ و تمدن انسان‌ها نيز به شمار مي‌آيند، يادآور شد: موزه ملي کشور به عنوان محل نمايش شاخص‌ترين آثار، بيش از يک ميليون شيء کشف‌شده طي ده‌ها سال حفاري و کاوش در نقاط مختلف ايران را در خود جاي داده است که بخش عمده‌اي از آن‌ها را آثار صنايع دستي تشکيل مي‌دهد.

وي با بيان اين که در آثار صنايع دستي هنرمندان ايراني عشق، روح و زندگي جريان دارد، تاکيد کرد: بنيان هويتي ما در دست هنرمندان صنايع دستي کشورمان قرار دارد.

محمدپور همچنين با اشاره به فعاليت خلاقانه هزاران هنرمند صنايع دستي در آذربايجان شرقي، تجليل از اين هنرمندان را کاري شايسته و درخور تقدير دانست و يادآور شد: ارتباط مديران با هنرمندان صنايع دستي بايد هميشه برقرار و در تداوم باشد.

آيين تجليل از 9 هنرمند رشته‌هاي مختلف صنايع دستي استان با حضور مشاور عالي و مديرکل حوزه رياست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور، مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي و جمعي از هنرمندان و پيش‌کسوتان صنايع دستي استان در تبريز برگزار شد.
ب/112

انتهای پیام/

کد خبر 1391071830