مرمت 225 شي تاريخي در کارگاه مرمت پايگاه چغازنبيل

معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خوزستان در گفت و گو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: اين اشيا شامل ظروف سفالي، ابزار فلزي، لوح‌ها و کتيبه‌هاي گلي، بقاياي استخواني و تابوت‌هاي سفالين است.

«سيد حکمت‌الله موسوي» با اشاره به اينکه اشياي سفالي شامل جام، کاسه و خمره‌ها مي‌شوند و مربوط به دوره‌هاي عيلامي و اشکاني هستند، افزود: مستندنگاري، پاکسازي، نمک‌زدايي، استحکام‌بخشي، بازسازي و وصالي از جمله اقدامات مرمتي است که بر روي اشياي سفالي صورت گرفته است.

وي خاطرنشان کرد: مرمت تابوت‌هاي سفالي مربوط به دوره‌هاي عيلامي و اشکاني و اشياي فلزي نظير خنجر و سکه‌هاي دوره عيلامي نيز در اين کارگاه، مرمت شده‌اند.

به گفته اين مقام مسوول، عمليات پاکسازي،‌آزمايشگاهي و استحکام‌بخشي بر روي کتيبه‌هاي گلي متعلق به دوره‌هاي مختلف تاريخي توسط کارشناسان مرمت و شيمي نيز در اين مدت صورت گرفته است.

معاون ميراث فرهنگي خوزستان افزود: همچنين ساماندهي بقاياي استخواني دوره‌هاي مختلف قبل از اسلام و دوره اسلامي و مرمت مجسمه شير عقاب مربوط به دوره عيلامي نيز از جمله اقدامات مرمتي در خصوص مرمت اشياي تاريخي استان خوزستان در مدت مذکور است.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391072651