رييس جمهور با بيان اينکه حافظ مسير درست تعالي را يافته و با عشقي سوزان قله هاي بلند کمال را فتح کرده است، اظهار داشت: حافظ با يافتن جام جهان نما، از افقي بسيار بالا به عالم هستي نظاره کرده و به زيبايي توحيد را به عنوان رمز ماندگاري انسان به تصوير کشيده است.
وي ادامه داد: حافظ عاشق همه حقيقت هستي و انسان کامل بوده و در اوج عزت انساني در عشق انسان کامل مي بالد و در مراتب کمال صعود مي کند.
دکتر احمدي نژاد انسان را موضوع سخن حافظ و فصل مشترک آفرينش عنوان و تصريح کرد: خداوند انسان را در بالاترين مرتبه خلق کرده و يک سير صعودي بيانتها را در برابر او قرار داده و خواسته که انسان تجلي اسماء و صفات الهي در زمين شود.
رييس جمهور يکي از لازمه هاي انجام ماموريت بزرگ بشر در جهت کمال و تعالي را در شناخت انسان دانست و گفت: براي شناخت انسان بايد در ابتدا حقيقت انسان کامل را دريابيم چراکه حقيقت و جوهر انسان در وجود گرانقدر انسان کامل متجلي است.
وي شناخت خداوند را از ديگر لوازم رسيدن به کمال برشمرد و تصريح کرد: شناخت خداوند تنها از طريق آيات و تجليات او ممکن بوده و کاملترين شناخت در بالاترين آيه و تجلي که همانا انسان کامل است نمايان ميشود.
رييس جمهور شناخت راه و مسير درست رسيدن به کمال را به عنوان عاملي ديگر در تعالي انسان دانست و خاطرنشان کرد: انسان کامل خود راه است، چرا که او در يک حرکت صعودي در حال تعالي و کمال است.
دکتر احمدينژاد افزود: خداوند نياز انسان به انسان کامل را بيپاسخ نگذاشته و در هيچ برههاي از زمان زمين خالي از انسان کامل نبوده است.
رييسجمهور با بيان اينکه عشق و معرفت، بستر حرکت انسان در مسير کمال است، اظهار داشت: عشق و معرفت، موتور حرکت انسان در مسير کمال بوده و بدون آن انسان معنايي نخواهد داشت و از اين منظر تمام موجوديت حافظ دلدادگي به انسان کامل است.
وي ادامه داد: حافظ تمام عمر خود را در جهت شناخت انسان کامل گذراند به گونهاي که تمام عمر و تکاپوي حافظ در جهت شناخت و رسيدن به انسان کامل بود.
دکتر احمدينژاد با اشاره به اينکه حافظ فطرت الهي را جايگاه تجلي تمام اسماء خداوند ميشناسد و معتقد است دل انسان جام جهان نماست، اظهار داشت: از منظر حافظ مقصد و مقصود نهايي بازگشت و رسيدن به انسان کامل است؛ او معتقد بود بدون جمال جانان انسان کامل امکان حيات و حضور در عالم هستي وجود ندارد.
رييسجمهور با تأکيد بر اينکه از منظر حافظ مقصود بازگشت به خود در ديار خود، رسيدن به انسان کامل است، گفت: او معتقد است هر دياري غير از انسان کامل دياري غربت است. عشق رمز و راز وصال و خلق همه عالم هستي است.
دکتر احمدينژاد با بيان اينکه حافظ عشق را رمز و راز وصال و خلق هستي دانسته و معتقد است بايد اوج کمال را خواست و به سطوح پايين قانع نشد، خاطر نشان کرد: از نگاه او راه و راهنما هم انسان کامل است و بايد او را شناخت، با او نجوا کرد و از او جدا نشد.
وي افزود: در مکتب حافظ، رياکاري، ظاهرسازي و توسل به ظواهر مانع کمال انسان است و بايد به دنبال اصل حقيقت و مي ناب معرفت بود.
رييسجمهور با اشاره به اينکه از منظر حافظ دلدادگي و انتظار جزئي از ذات عاشق شده و روح او را لطيف ميگرداند، گفت: در مکتب حافظ اعتقاد بر اينست که هرکسي به هر ميزاني که کمال مييابد، کمالآفرين ميشود.
دکتر احمدينژاد با تاکيد بر اينکه حافظ تمام عمر را در انتظار فرج انسان کامل و امام معصوم(ع) بوده است، افزود: حافظ در عشق به انسان کامل، کمال و تعالي يافت و به جايي رسيد که خود نشاني از چلچراغ نوراني هدايت شد و به عشق و اميد تبديل گرديد.
رييسجمهور عشق را گنج نهان حافظ برشمرد و با بيان اينکه هر کس از مرزهاي منيّت، تعصبات، قوميت، نژاد و جغرافيا عبور کند، جهانگير شده و متعلق به همه بشريت است، افزود: تعجبي ندارد، انسان هاي مختلف در نقاط گوناگون جهان وقتي با حافظ آشنا ميشوند، حقيقت خود را در وجود او يافته و با حافظ احساس آشنايي ميکنند.
وي ادامه داد: هر چه مرتبه کمال بالاتر باشد، انسان جهانيتر شده و تعلق آن به بشريت بيشتر ميشود.
در اين مراسم پيش از سخنان رييسجمهور آيت الله ايماني، نماينده ولي فقيه در استان فارس و امام جمعه شيراز، عابدين استاندار و موسوي رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز سخنراني کردند.
سفراي کشورهاي آلمان و تاجيکستان نيز که به عنوان ميهمانان در اين مراسم حضور داشتند، با ذکر اشعاري از حافظ، او را به عنوان شاعر بزرگ ايراني در نزد ملل ياد کردند.
همچنين در شانزدهمين مراسم بزرگداشت حافظ، با حضور رييس جمهور از کتاب «همراه با حافظ، با کلام نافذ» رونمايي و نماد آرامگاه حافظ توسط رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به دکتر احمدي نژاد اهدا شد.
انتهای پیام/