وي افزود: عمليات اجرايي 31 روستاي هدف گردشگري تحت عنوان روستاهاي هدف الگوي توسعه گردشگري در 31 استان در راستاي تفاهمنامه چهارجانبه و انتخاب 120 روستاي هدف گردشگري به منظور آغاز عمليات زيرساختها و انجام فعاليتهاي اجرايي توسط دستگاههاي اجرايي عضو کارگروه عملياتي از ديگر اقدامات در دست انجام است.
اميني خاطرنشان کرد: همچنين آغاز عمليات اجرايي به منظور انتخاب روستاهاي هدف گردشگري تا سقف يکهزار و 100 روستا و انجام مطالعات ارزيابي زيست محيطي براي پروژههاي گردشگري مشمول ارزيابي زيست محيطي در راستاي اهداف توسعه پايدار از ديگر از جمله اقدامات در دست انجام سازمان ميراثفرهنگي در راستاي اهداف گردشگري پايدار به شمار ميرود.
اين مقام مسوول در سازمان ميراثفرهنگي کشور تاسيس شرکتهاي تعاوني گردشگري در روستاهاي هدف گردشگري از طريق معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي به منظور مشارکت جوامع محلي در پروژههاي گردشگري مورد اشاره قرار داد.
وي يادآور شد: ايجاد بازارچههاي محلي به منظور ارائه محصولات کشاورزي و صنايعدستي روستايي در راستاي ارتقاي سطح درآمد روستاييان، معرفي جاذبههاي گردشگري اعم از طبيعي، تاريخي، فرهنگي، مذهبي در محدوده روستاهاي هدف گردشگري به منظور جذب گردشگران مرتبط، احداث و ترميم راههاي روستايي به منظور تسهيل در رفت و آمد گردشگران، آموزش دهياران 151 روستاي هدف گردشگري به منظور ارتقاي سطوح خدماتاني به گردشگران و احداث يک مجموعه کمپينگ گردشگري در هر يک از روستاهاي هدف گردشگري به استناد ماده «8» آئينامه اجراي ماده 194 قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادي از ديگر اين اقدامات است.
اميني تصريح کرد: بر اساس سند اجلاس «ريو 2012» که در قالب کتابچهاي با عنوان کنفرانس توسعه پايدار سازمان ملل منتشر شده است طراحي مناسب و مديريت گردشگري ميتواند کمک قابل توجهي در ابعاد سه گانه توسعه پايدار داشته و پيوندهاي نزديکي با بخشهاي ديگر ايجاد کند و در ايجاد فرصتهاي شغلي مورد نياز و گسترش تجارت هم تاثيرگذار باشد.
به گفته معاون سرمايهگذاري و تامين منابع کشور، حمايت از فعاليتهاي گردشگري پايدار و همچنين ظرفيتهاي مربوطه ساختاري از جمله ارتقاي آگاهيهاي زيست محيطي، حفظ و حراست از محيط زيست، احترام به حيات وحش ، گياهان، تنوع زيستي، اکوسيستم، تنوع فرهنگها، بهبود رفاه و معيشت جوامع محلي از طريق حمايت از اقتصاد و سرمايه محلي و همچنين منابع انساني و طبيعي به طور کامل موردنظر و تاييد اجلاس «ريو 2012» است.
وي در ادامه افزايش و تسهيل حمايتها براي فعاليتهاي گردشگري پايدار و ظرفيتهاي ساختاري وابسته در کشورهاي در حال توسعه به منظور مساعدت در راستاي دستيابي به توسعه پايدار را از جمله برنامههاي اجلاس «ريو 2012» برشمرد.
اميني خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه در سند اين اجلاس آمده است سرمايهگذاري در گردشگري پايدار شامل اکوتوريسم و توريسم فرهنگي مورد تشويق قرار ميگيرد.
/117
انتهای پیام/