پيشنهاد تشکيل اتاق صنايع دستي ايران

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «محمد پروين» در نشست هم‌انديشي تبيين راهکارهاي تحقق اهداف توسعه بخش صادرات صنايع دستي کشور گفت: با تشکيل اتاق صنايع دستي ايران مي‌توان زنجيره‌اي ايجاد کرد که هنرمندان صنايع دستي حلقه‌هاي آن را تشکيل دهند.

وي با اشاره به اين که هم‌اکنون در مقطع زماني خاصي قرار داريم و کشور از لحاظ اقتصادي در شرايط خاصي به سر مي‌برد، تصريح کرد: بهتر بود قبل از اين که تحريم‌ها ما را به سوي توسعه صادرات صنايع دستي سوق دهد، خودمان نفت را تحريم مي‌کرديم و با اين اقدام کشور را از اقتصاد تک‌محصولي نجات مي‌داديم و اين محصول را براي نسل‌هاي بعدي نيز حفظ مي‌کرديم.

سرپرست امور بين‌الملل سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تصريح کرد: صادرات صنايع دستي از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار است که بايد به‌خوبي به آن پرداخته شود.

وي با بيان اين که با انجام صحيح صادرات صنايع دستي مي‌توانيم کاستي‌هاي ناشي از کسري بودجه دولت را تامين کنيم، افزود: در سازمان ميراث فرهنگي 2 صنعت ارزشمند به نام گردشگري و صنايع دستي وجود دارد که هر يک مي‌تواند جاي‌گزيني مناسب براي درآمدهاي حاصل از نفت باشد.

پروين با مطرح کردن اين سوال که آيا واقعا صنايع دستي مي‌تواند جاي‌گزين نفت و اصلي‌ترين درآمد کشور شود، گفت: پاسخ اين سوال مثبت است و محصولات صنايع دستي کشور ما از باارزش‌ترين محصولات صنايع دستي دنيا به شمار مي‌آيند.

وي با اشاره به حضور در نمايشگاه‌ها و بازارچه‌هاي صنايع دستي در ساير کشورها، گفت: غلبه صنايع دستي ايران بر صنايع دستي ساير کشورها بارز است.

پروين دريافت 116 نشان مرغوبيت از يونسکو در طول 3 سال در مسابقات جهاني صنايع دستي را از افتخارات هنرمندان کشورمان برشمرد و اظهار داشت: استان اصفهان به‌تنهايي 30 نشان از يونسکو دريافت کرد و به‌تنهايي از کشور چين در اين مسابقات پيشي گرفت.

وي تصريح کرد: در برنامه‌هايي که به مناسبت‌هاي مختلف برگزار مي‌شود، صنايع دستي کشور را به مقامات ساير کشورها اهدا مي‌کنيم و همواره دريافت‌کنندگان، از اين محصولات به عنوان آثاري فاخر ياد مي‌کنند.

پروين افزود: توسعه صادرات صنايع دستي عزم ملي را مي‌طلبد که اين مهم با همفکري مسوولان وزارت امور خارجه کشور، معاونت صنايع دستي و تشکل‌هاي غير دولتي محقق مي‌شود.

وي اظهار داشت: موضوع توسعه صادرات صنايع دستي بايد به تفکري ملي بدل شود و همه در آن سهيم باشند و هرکس که علاقه‌مند به حمايت از صادرات صنايع دستي است، بايد ترويج و صادرات اين محصولات را در دستور کار خود قرار دهد.

به گفته پروين تشکيل ستاد توسعه صادرات صنايع دستي با حضور انديشمندان مي‌تواند منجر به رفع موانع و مشکلات اين عرصه شود.

ب/112

انتهای پیام/

کد خبر 1391080731